6.500 de eurocontainere vor fi distribuite în localităţile judeţului

6.500 de eurocontainere vor fi distribuite în localităţile judeţului

210
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Întregul judeţ va beneficia în scurt timp de proiectul privind gestionarea modernă a deşeurilor în judeţul Olt, obiectiv de investiţii finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Astfel, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Olt, în câteva zile va fi încheiat un contract ce presupune cumpărarea a aproape 6.500 de eurocontainere pentru colectare selectivă şi a opt tocătoare pentru deşeurile verzi, care vor ajunge în toate localităţile oltene.

„În momentul de faţă avem două licitaţii în evaluare a ofertelor. Prima se referă la închiderea depozitelor neconforme din Slatina, Caracal, Corabia, Balş, Scorniceşti şi Drăgăneşti-Olt, licitaţie la care s-au prezentat şapte ofertanţi, iar cea de-a doua la construirea a patru staţii de transfer la Scorniceşti, Balş, Caracal, Corabia, unde s-au prezentat şapte ofertanţi. De asemenea, lucrurile avansează uşor şi în ceea ce priveşte achiziţionarea eurocontainerelor. Cel târziu săptămâna viitoare, vom încheia contractul ce presupune achiziţia a 6.445 de eurocontainere pentru colectarea selectivă, ce vor fi distribuite în toate cele 112 localităţi ale judeţului Olt şi achiziţia a opt tocătoare pentru mărunţirea deşeurilor verzi din parcuri şi grădini”, a explicat Miruna Ginerică, consilier în cadrul Consiliului Judeţean Olt.

Trei sferturi din eurocontainere vor merge în mediul rural, restul vor fi folosite în mediul urban, iar valoarea totală a achiziţiilor este de aproximativ 8,5 milioane lei, fără TVA.

Construcţia depozitului ecologic de la Bălteni, amânată

Lucrurile nu merg însă ca pe roate în ceea ce priveşte construcţia depozitului ecologic de la Bălteni, care va avea o capacitate de 3,5 milioane metri cubi, staţii de sortare de 29.000 tone şi patru staţii de transfer.

 

„Pentru cel mai important obiectiv de investiţii, respectiv construcţia depozitului ecologic de la Bălteni, se vor decala termenele de depunere a ofertelor din două motive: solicitarea a numeroase clarificări pentru întocmirea ofertelor, dar şi o contestaţie pe documentaţie, care este dată spre soluţionare către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, de unde vom primi decizia în două-trei săptămâni. Sperăm ca până la sfârşitul lunii septembrie să aibă loc deschiderea ofertelor şi să continuăm procedura de atribuire a contractului”, a adăugat Miruna Ginerică.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.