Poliţişti din Dolj, Gorj şi Caraş Severin au luat la bani mărunţi...

Poliţişti din Dolj, Gorj şi Caraş Severin au luat la bani mărunţi traficul rutier mehedinţean

264
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În cadrul planului de acţiune“Mehedinţi în Siguranţă“, în ultimele 24 de ore, pe raza  judeţului Mehedinţi, s-a desfăşurat o acţiune în sistem integrat, la care au participat efective din structurile de ordine publică şi poliţie rutieră, ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, precum şi poliţişti rutieri delegaţi din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Caraş Severin, Dolj şi Gorj.

La acţiune au participat 75 poliţişti şi au fost utilizate 21 autospeciale dotate cu aparatură de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Au fost aplicate 537 sancţiuni contravenţionale. Totodată, au fost reţinute 19 permise de conducere şi retrase până la remedierea defecţiunilor 13 certificate de înmatriculare. Deasemenea, au fost constatate 2 infracţiuni la regimul circulaţiei, fiind întocmite actele premergătoare.

10 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conducătorilor de autovehicule care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, alături de sancţiunea contravenţională principală fiind aplicată şi cea complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile, respectiv, 6 sancţiuni contravenţionale fiind aplicate pietonilor angajaţi în traversare prin loc nepermis.

Pentru nerespectarea vitezei pe drumurile publice au fost aplicate 129 sancţiuni contravenţionale, fiind  reţinute 2 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus.

Tot în cadrul acţiunii au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi odihnă, de către conducătorii de autovehicule transport marfă, respectiv persoane, deasemenea fiind aplicată o sancţiune contravenţională, pentru nerespectarea normelor din domeniul transportului public de persoane. Poliţia mehedinţeană declară că astfel de acţiuni vor fi din ce în ce mai frecvente pe arterele rutiere judeţene şi naţionale.

Anca Tănase



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.