Peste 300 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează în faţa combinatului

Peste 300 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează în faţa combinatului

326
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Protestele continuă şi astăzi la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, angajaţii cerându-i demisia lui Mihai Diculoiu, liderul de sindicat, deoarece acesta „nu le mai reprezintă interesele”.

Mihai Diculoiu spune că nu poate fi dat afară doar pe baza celor 900 de semnături, statutul sindicatului prevăzând două treimi din numărul membrilor de sindicat pentru demitere.

Oamenii susţin că liderul sindical este vinovat pentru prăbuşirea unităţii şi că ar trebui să-şi dea demisia.

„Suntem nemulţumiţi de modul în care am fost trataţi de conducerea sindicatului. Acesta este un alt motiv de nemulţumire şi nu vom înceta protestele până când liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, nu-şi va prezenta demisia. El este complice la prăbuşirea unităţii şi trebuie să-şi dea demisia. De asemenea, suntem supăraţi pe răspunsurile Guvernului, nu avem încredere că situaţia se va rezolva”, a afirmat un protestatar.

Premierul Victor Ponta a declarat în urmă cu o săptămână că Guvernul se află în căutarea unui investitor pentru Oltchim şi se teme că protetele oamenilor îi poate speria pe investitorii.

Una dintre condiţiile pentru aprobarea celei de-a şasea evaluări din acordul România-FMI, o reprezintă privatizarea Oltchim.

Diana Zamfir

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.