„Redeschiderea spitalului este de acum doar o chestiune de timp”

„Redeschiderea spitalului este de acum doar o chestiune de timp”

281
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cum aţi găsit vistieria localităţii?
Ca la orice schimbare, lucrurile nu stau roz din punct de vedere financiar. Fiind vorba de un an electoral, cel care a fost primar înainte şi-a făcut bugetul şi tot ce ţine de partea financiară în aşa fel încât să-l avantajeze în prima jumătate a anului, dar vom încerca să ne descurcăm cu ceea ce avem şi să facem faţă până la sfârşitul anului.

Aţi schimbat organigrama primăriei?
Am făcut organigrama, aşteptăm avizul de la ANFP. Nu a fost dat afară nimeni, oamenii sunt în mare parte aceiaşi care au lucrat în primărie şi înainte de alegerile din vară.

Ce măsuri aţi luat de când aţi preluat funcţia de primar?
Un lucru la care ţin foarte mult este curăţenia şi încerc zi de zi să schimb aspectul oraşului, să fac tot ce se poate din punct de vedere al salubrităţii. În altă ordine de idei, ţinând cont de faptul că Drăgăneşti-Olt este un oraş sărac, voi încerca pe cât posibil să micşorez cheltuielile din toate părţile. Un exemplu în acest sens este legat de iluminatul public. Primăria Drăgăneşti-Olt plăteşte în prezent o sumă foarte mare pentru iluminatul public, din cauza faptului că avem numai lămpi mari consumatoare de energie. Vreau ca pe parcurs să schimbăm aceste lămpi, să reducem în acelaşi timp numărul lor la 1.000 de lămpi în tot oraşul şi astfel să reducem costurile la 25 la sută din cât plătim la ora actuală. De asemenea, fac tot posibilul ca începutul de an şcolar să se desfăşoare în condiţii bune, iar copiii să găsească unităţile de învăţământ într-o stare bună. Mai sper ca până la sfârşitul anului viitor să reuşim să modernizăm şcolile din oraş în proporţie de 70-80%, pentru că am descoperit numeroase nereguli: şcoli care au pături în geam, toalete insalubre, buruieni în curtea şcolii.

Care sunt principalele probleme ale oraşului pe care îl administraţi?

Cea mai mare problemă este lipsa locurilor de muncă, cauzată de faptul că investitorii nu şi-au dorit să vină în Drăgăneşti-Olt, nu s-au făcut făbricuţe, nu s-au deschis firme, nu s-a făcut mai nimic de mai bine de zece ani. Oraşul a rămas pe loc, nu s-a dezvoltat. A doua problemă majoră cu care ne confruntăm este infrastructura, care este la pământ şi din cauza căreia am şi pierdut foarte multe investiţii.

Care sunt punctele forte ale localităţii?

Unul dintre lucrurile care ar putea ajuta la dezvoltarea oraşului şi ne-ar face mai cunoscuţi pe plan judeţean şi naţional este punerea în aplicare cât mai repede posibil a proiectului de reconstituire a unei aşezări getice în apropiere de localitate, unic la nivel naţional şi printre puţinele proiecte de reconstituire a unor aşezări antice din Europa şi din lume. Tocmai de aceea am sprijinit şi voi contribui în continuare activ la finalizarea acestui proiect, voi face demersuri pentru a atrage cât mai mulţi parteneri.

În ce direcţie veţi dirija banii de la buget?
Voi sprijini mai multe domenii, cum ar fi învăţământul şi cultura, dar cred că prioritar este să investim în infrastructură. E lucrul la care trebuie să umblăm prima dată şi cât mai repede, pentru că aşa devenim mai atractivi pentru investitori şi astfel vom creşte şi numărul locurilor de muncă. În momentul de faţă, cea mai mare parte a populaţiei din Drăgăneşti-Olt lucrează în agricultură, dar îmi doresc să schimb această situaţie. Am purtat discuţii cu mai mulţi oameni de afaceri şi am lansat propuneri mai multor investitori din domenii precum: comerţ, distribuţie, croitorie, pe care i-am asigurat că îi voi sprijini cât de mult voi putea. Dacă ar fi puse în practică, toate aceste idei de afaceri ar contribui la crearea a câteva sute sau chiar mii de locuri de muncă, de care locuitorii din Drăgăneşti-Olt, tineri şi bătrâni, au foarte mare nevoie.

Ce demersuri aţi făcut pentru redeschiderea spitalului din localitate, închis în urmă cu un an şi jumătate?

Am o corespondenţă destul de bună cu Ministerul Sănătăţii, avem şi sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, domnul Paul Stănescu ne-a promis că va face demersuri pentru redeschiderea spitalului. Aştept din zi în zi un răspuns de la minister, sper să fie un răspuns pozitiv. Din câte am înţeles, în perioada următoare va veni şi o comisie de evaluare de la Ministerul Sănătăţii să vadă care este situaţia la Drăgăneşti-Olt, să facă o cercetare la faţa locului. Am semnale bune, cred că vom reuşi, redeschiderea spitalului este de acum doar o chestiune de timp.

În luna octombrie celebraţi zilele oraşului. Cum veţi marca evenimentul?

Zilele oraşului vor avea loc în perioada 26-29 octombrie. Vreau să fie o ediţie cu totul specială, fiind vorba de primul eveniment de amploare organizat în calitate de primar al localităţii. Pe data de 26 octombrie va avea loc binecunoscutul festival de doine şi balade „De la Drăgăneşti la vale”, ajuns la cea de-a XXXVII-a ediţie, la Casa de Cultură „Ileana Constantinescu”. Este un prilej de redescoperire a celor mai frumoase şi originale doine şi balade, dar şi un cadru prielnic de afirmare a celor mai valoroşi interpreţi vocali din toate zonele ţării pentru a demonstra autenticitatea şi originalitatea doinelor şi baladelor româneşti, precum şi arta interpretativă a acestui gen muzical. Pe 27 octombrie vom organiza un spectacol în aer liber la care vor lua parte numeroşi artişti şi mai pregătim multe surprize, pe care le vom divulga la momentul potrivit.

Ce nu are oraşul Drăgăneşti-Olt acum şi va avea peste patru ani?
Îmi doresc să pot să pun în aplicare ceea ce am promis în campania electorală. Îmi doresc ca drăgăneştenii să aibă un spital, să aibă administraţie financiară, să aibă măcar strada Nicolae Titulescu, principala stradă din oraş, ce porneşte de la Comani până la Dăneasa, asfaltată. Eu sper să reuşesc să anvelopez şi blocurile, îmi doresc ca oraşul să aibă şi un parc civilizat, reabilitat şi mai presus de toate, sper să fie mai multe locuri de muncă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.