Berceanu dă de pământ cu trădătorii

Berceanu dă de pământ cu trădătorii

278
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Senatorul de Dolj Radu Berceanu este neiertător cu politicienii care „vor” candidaturi însă nu au fost alături de PDL în momente de cumpănă.
de Anca Ochianu

Radu Berceanu a acordat un interviu pentru RTV.NET în timpul căruia a afirmat că cei care au trădat partidul în momente cheie pentru existenţa formaţiunii politice ar trebui „să plece cu totul acasă”. Lista cu persoanele criticate de Berceanu este deschisă de Mihai Răzvan Ungureanu, partenerul de alianţă al democrat-liberalilor.

„Nu cred că procedează corect. E ca la fotbal, dacă vrei să participi la meci, te pregăteşti şi intri într-o echipă, nu faci o echipă nouă. Adică, faci o echipă mică, „Avântul Prăbuşirea” şi spui că ai şi tu echipa ta. Parcă partidul te-a pus prim-ministru, te-a ţinut nu cu o mână, cu o sută de mâini şi acum tu ce faci, îţi faci alt partid şi mai vrei şi candidatură susţinută de PDL. Altceva trebuia să facă Ungureanu: să vină în faţa partidului, să spună că merge în teritoriu, în campanie electorală la locale, să explice oamenilor cum a fost şi ce a fost necesar de făcut ca să trecem greul şi apoi să viseze la alte funcţii”, susţine Berceanu. Fostul preşedinte al PDL Dolj, nu l-a „ratat” nici pe Mihai Neamţu, preşedintele Noii Republici. „Mihail Neamţu e un băiat ok, dar nu e normal ca fiecare băiat ok să-şi facă echipă separată. Nu cred că aşa merge treaba. E bine că vin tinerii din urmă, dar tinereţea nu este o calitate, este ceva dat. Dacă spui că meriţi să fii ministru sau să fii în nu ştiu ce funcţie pentru că eşti tânăr, te duc pe stradă şi îţi arăt sute de tineri care nu sunt miniştri”, a precizat Berceanu pentru RTV.NET.

Alte declaraţii făcute de senatorul Radu Berceanu pentru RTV.NET:

„Lucrurile stau în felul următor: faci o construcţie în care cineva vine cu zeci de clădiri, altul vine cu o cărămidă, altul vine cu o ţiglă şi apoi te apuci să faci împărţeala şi toată lumea are pretenţii. Nu aşa funcţionează politica. Eu cel puţin nu sunt adeptul acestui gen de negocieri şi de politică. Vrei să te pună cineva candidat, păi munceşte pentru asta” – Radu Berceanu, senator de Dolj.

„Unii sunt pur şi simplu trădători. S-a văzut cu Petru Filip, s-a văzut cu Sorina Plăcintă, de Prigoană nici nu mai zic. E vorba despre un tupeu şi o nesimţire inimaginabilă. Te face partidul mare, te pune candidat la Bucureşti, te pune ministru, ceea ce neam de neamul tău n-a visat şi apoi tu pleci din partid că ai tu probleme de doctrină. Serios, probleme de doctrină? E pur şi simplu nesimţire. Vrei să pleci din partid, pleci cu totul, pleci acasă, tată! Adică a venit sezonul transferurilor, sau cum?” – Radu Berceanu, senator de Dolj.

„Nici chestia asta n-o pot înţelege. Adică ai fost la partid şi dintr-o dată spui că pleci, dar vrei în continuare funcţii în cadrul alianţei. Deci treci de cealaltă parte a mesei şi începi să spui tu ce pretenţii ai tu. Ăsta da tupeu!” – Radu Berceanu, senator de Dolj.

„Eu mă retrag din politică. Rămân simplu membru de partid, nu mai candidez, nu mai vreau nimic. Nici soţia nu m-a crezut când i-am spus. Am luat această decizie în decembrie anul trecut. Am 23 de ani de când sunt la PDL Dolj, am fost membru în toate legislaturile parlamentului. Cred că ajunge. Sunt unii care nu se mai satură, vor să vină pe-aici (n.r. în Senat) până abia mai pot sta pe picioare. Eu am o meserie la bază şi aşa ar trebui să fie situaţia pentru fiecare parlamentar. Cât mai sunt încă în forţă vreau să mă ocup de proiectele personale. Am două firme cu 100 de angajaţi la Craiova care se ocupă de fabricarea de piese din fibră de sticlă, fibră de carbon pentru componente. Una dintre ele are 99% export, cealaltă 70% export. Mă voi ocupa de ele” – Radu Berceanu, senator de Dolj.

„Lucrez la un avion gândit, desenat, proiectat, construit de mine, totalmente făcut de mine. Va fi un avion cu două locuri, ultralight şi sper să fie gata până în primăvară. Dacă totul merge bine, poate îl voi şi comercializa. Voi încerca să bat şi câteva recorduri mondiale la viteză şi la distanţă. Asta îmi doresc. Chestia cu politica ştiţi cum e… Când eram tânăr nici nu mă gândeam să intru în politică, nici nu ştiam cine e secretarul de partid. De ce ar trebui să mai stau acum? E rândul altora.” – Radu Berceanu, senator de Dolj.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.