Criminalul din Cilieni, arestat după ce a bătut un poliţist

Criminalul din Cilieni, arestat după ce a bătut un poliţist

320
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Iulian Ruţă, criminalul din Cilieni, se întoarce după gratii după ce anterior îi fusese ridicată starea de arest preventiv, dintr-un viciu de procedură al Tribunalului Olt. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis, marţi, arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, avându-se în vedere scandalurile în care Ruţă a fost implicat, după eliberarea sa.

 

„S-a dispus arestarea pentru 30 de zile, în dosarul de omor. S-a avut în vedere comportamentul inculpatului, după ce a fost pus în libertate, şi s-a constatat că prezintă un pericol pentru siguranţa publică. Mandatul de arestare preventivă a fost trimis la Inspectoratul de Poliţie Olt, pentru punerea în executare”, a declarat judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

Fapta pentru care Iulian Ruţă a fost reţinut s-a petrecut în urmă cu un an. Atunci, bărbatul şi-a bătut şi ucis un prieten, într-o staţie de autobuz din Cilieni. El a fost trimis în judecată, iar în primăvara acestui an Tribunalul Olt l-a condamnat la 12 ani de închisoare. Cum decizia nu era definitivă, iar instanţa nu a specificat că se impune şi continuarea măsurii de arest preventiv, Ruţă a fost pus în libertate. Mai exact, după expirarea celor 60 de zile de la ultima prelungire a mandatului de arestare preventivă, Tribunalul Olt nu a mai luat în discuţie acest lucru. Curtea de Apel Craiova a dispus eliberarea inculpatului.

După eliberare, a bătut poliţistul din sat

La scurt timp după ce a părăsit Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova, în loc să se liniştească, bărbatul a continuat scandalurile, cel mai recent fiind la sfârşitul lunii trecute. Atunci, Iulian Ruţă împreună cu fratele său şi cu alte persoane au provocat un scandal în Cilieni. Scandalul s-a soldat cu rănirea unui poliţist şi a altor trei bărbaţi.

 

„În luna august, a fost implicat într-o altercaţie, care a avut loc pe raza comunei Cilieni, în timpul căreia, două persoane, împreună cu poliţiştul care venise să aplaneze scandalul, au fost agresate. În cauza respectivă, s-a făcut dosar penal, în care persoanele implicate sunt cercetate pentru ultraj şi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a declarat comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.