Amenzi de 4.000 lei aplicate firmelor oltene cu angajaţi minori

Amenzi de 4.000 lei aplicate firmelor oltene cu angajaţi minori

249
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a finalizat campania naţională pentru prevenirea şi combaterea exploatării copiilor şi tinerilor prin muncă, derulată timp de două săptămâni. Au fost verificate peste 25 de firme, iar două dintre ele au fost amendate.

„În perioada 27 august-8 septembrie, inspectorii de muncă au efectuat controale la 26 de unităţi din judeţul Olt, care figurau în baza de date a ITM Olt ca având angajaţi cu contract individual de muncă din rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani. Firmele verificate activează în domenii precum confecţii-textile, prestări servicii şi spălătorii auto. Au fost aplicate treisprezece sancţiuni, din care unsprezece avertismente şi două amenzi, în valoare de 4.000 lei, unor firme din domeniul prestări servicii. Problemele depistate s-au referit la nerespectarea unor clauze contractuale, nu au depistat nereguli extrem de grave”, a declarat Nicolae Hristescu, inspector şef ITM Olt.

Potrivit normelor în vigoare în România, copiii dobândesc capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.