Genericul concertului: „Bijuterii muzicale”

Genericul concertului: „Bijuterii muzicale”

631
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Închiderea stagiunii estivale 2012

SÂMBĂTĂ, 15 SEPTEMBRIE , ORA 19:00, PIAŢA “MIHAI VITEAZUL”

Concert simfonic „Bijuterii muzicale”

Îşi dă concursul ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII “OLTENIA”

DIRIJOR ALEXANDRU IOSUB

În program:
Franz von Suppé: Uvertura „Die leichte Kavallerie” („Cavaleria uşoară”)

Constantin Dimitrescu: Dans ţărănesc

Iosif Ivanovici: „Valurile Dunării” (vals)

Johann Strauss II: Annen-Polka, op. 117

Johann Strauss II: „An der schönen blauen Donau” („Frumoasa Dunăre albastră”), op. 314 (vals)
Johann Strauss II:
Polca “Tic-Tac” din opereta „Die Fledermaus” (“Liliacul”)

Johann Strauss II: Polca Tritsch-Tratsch, op. 214

Wolfgang Amadeus Mozart: Alla Turca (Marş turc)

Wolfgang Amadeus Mozart: Uvertura operei „Le nozze di Figaro” („Nunta lui Figaro”), K. 492

Johannes Brahms: Uvertura festivă „Academica”, op. 80 (fragment)

Dirijorul ALEXANDRU IOSUB

„Alexandru Iosub… unul dintre muzicienii importanţi ai Craiovei…”
(Gheorghe Fabian, „Mozaicul”, nr. 1, 2012);
„Dirijorul Alexandru Iosub a condus ansamblul (Teatrului Liric „Elena Teodorini”, n. r.) cu siguranţa artistului experimentat, marcând şi cu acest spectacol (opera „Boema” de G. Puccini, n. r.) un evident proces de perfecţionare artistică.” (Gheorghe Fabian, „Mozaicul”, nr. 3, 2012)
Născut în anul 1954, la Piatra Neamţ, Alexandru Iosub a absolvit, succesiv, Liceul de Artă “Octav Băncilă” din Iaşi, Academia de Muzică din Bucureşti (promoţia 1977). În domeniul dirijatului de orchestră s-a perfecţionat cu maestrul Constantin Bugeanu.
În perioada 1977 – 1981, a activat ca violonist în Orchestra Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău, pentru ca începând cu anul 1981 să desfăşoare o multilaterală activitate muzicală în Craiova (între 1981 – 1989, dirijor al Teatrului Liric “Elena Teodorini”; din 1989, dirijor al Filarmonicii “Oltenia”; din 1995, profesor de vioară asociat la Liceul de Artă “Marin Sorescu”).
S-a făcut cunoscut şi în calitate de compozitor, scriind muzică de scenă pentru Teatrul pentru Copii şi Tineret “Colibri” din Craiova; de asemenea, a orchestrat lucrări pentru ansambluri diverse.
Acumulând o vastă experienţă ce numără sute de spectacole de operă şi operetă, zeci şi zeci de concerte dirijate la Craiova şi în alte centre culturale din ţară şi din străinătate, Alexandru Iosub – muzician serios, competent, talentat – s-a impus în viaţa spirituală olteană ca o personalitate artistică de primă linie, evoluţiile sale dirijorale fiind bine primite de public şi de către specialişti.
La Bucureşti, cu prilejul deschiderii stagiunii de concerte din Piaţa Festivalului “George Enescu” (ediţia 2011), Alexandru Iosub a dirijat Orchestra Filarmonicii “Oltenia”, prezentând un program atractiv (pagini simfonice de mare popularitate) ce s-a bucurat de un deosebit succes în rândul publicului.

* În caz de vreme nefavorabilă, evenimentul va avea loc în sala de concerte a Filarmonicii „Oltenia”.

* Desfăşurându-se în perioada 9 iunie – 15 septembrie, Stagiunea estivală 2012 a Filarmonicii „Oltenia” a cuprins două concerte corale şi două concerte simfonice.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.