Pictorul Spiru Vergulescu, omagiat la Slatina

Pictorul Spiru Vergulescu, omagiat la Slatina

247
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Evenimentul va avea loc la casa muzeu „Gunka şi Spiru Vergulescu”, situată pe strada Malul Livezi din Slatina.
„13 septembrie este ziua porţilor deschise la casa muzeu «Gunka şi Spiru Vergulescu». De la ora 09.00 până la ora 18.00, accesul este liber pentru toţi cei care vor să treacă pragul acestei case deschisă ca muzeu în 2000, de către pictor şi de soţia acestuia, bulgăroaica Gunka, preluată apoi de primăria Slatina şi inaugurată în 2006. De la ora 11.00 aşteptăm şi un grup de tineri studenţi la arhitectură. Aceştia vor discuta despre Spiru Vergulescu, pictorul străzilor şi al caselor vechi”, a precizat Aurelia Grosu, şefa secţiei de Artă şi Istorie a Muzeului Judeţean Olt.
Spiru Vergulescu a lăsat în urma sa mii de tablouri valoroase. A introdus în geografia spirituală a creaţiei sale şi Slatina. Cu străzi, case, biserici, dealul Grădişte, pline de lumină sau troienite sub binecunoscutul „alb al lui Vergulescu” şi apusuri de soare prelungite în apa oltului, văzute de pictor de pe pridvorul casei de pe Malul Livezi.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.