Alături de Liviu Dragnea? De ce nu de Ghişe?

Alături de Liviu Dragnea? De ce nu de Ghişe?

448
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 

Cine nu îl cunoaşte pe charismaticul Liviu Dragnea? Toate reporteriţele cred că se înghesuie să îi fie cât mai aproape când face câte o declaraţie şi zâmbeşte aşa uşor în colţul gurii, “mustăceşte” sperând că lor le-a zâmbit. Crin a fost un băiat frumos,are încă ochi frumoşi, dar Dragnea e un bărbat şarmant, apariţiile sale sunt “perfect bărbăteşti”.

Mai nou marinarul a pus haita pe el şi procurorii s-au şi grăbit să se facă de râs acuzându-l de “folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,adică voturi”. În Somalia sau Sudan dacă mergi în faţa sfatului tribului Uburububu cu o asemena acuzaţie, râd maccacii de tine până cad din bananier. La noi, DNA-ul Morarului se întrece în aberaţii şi invenţii judiciare fără nici o jenă fără nici o teamă că cineva, altcineva în afară de Băsescu, poate să vadă ce învinuiri aduc unui om, numai să îl vadă legat. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns, dacă nu aş vedea că lumea ridică din umeri, face semnul cu degetul la tâmplă şi merge mai departe tratând actele justiţiei ca pe o ciudăţenie şi atâta tot. Până când uşor- uşor vom fi ridicaţi toţi cei care constituim un pericol mai mic sau mai mare pentru Piratul din Cotroceni şi ne vom trezi că nu mai sunt puşcării suficiente, nici spitale şi nici cimitire să ne ţină pe toţi departe de vânzătorul de ţară.

Dar lumea atât cea politică, cât şi cea casnică, se mulţumeşte să comenteze, să râdă, să înjure eventual şi atât. Politicienii îşi fac socoteala câte voturi le vor aduce abuzurile lui Băsescu la parlamentare, televiziunile îşi numără ratingul, scot pe piaţă subiecte care mai de care mai “senzaţionale”apar avioane cu armament investigate de ani de zile de unele comisii ale ONU, subiecte de care nimeni nu s-a interesat până acum pentru că nu avea nimeni nimic cu Băsescu şi afacerile lui cu armament, dar acum realizează în sfârşit că nu e nevoie să faci ceva ilegal ca să fii anchetat e suficient să te nimereşti în faţa trenului.

Lumea se mobilizează. A apărut pe Causes, pe net, o iniţiativă “Alături de Liviu Dragnea” în care suntem îndemnaţi să ne autodenunţăm, să fim alături de el în greaua suferinţă prin care trece. Trecând peste aberaţiile cuprinse în actul de acuzare, printre care pot fi şi unele realităţi sau vini încă nespuse sau nedovedite, că doar nu o să fi făcut USL-ul aşa dintr-o dată-o campanie “mani pullite”, Dragnea nu are de ce să se îngrijoreze şi nici lumea pentru el. Dar este teribil de reconfortant să te semnezi pe o pagină de net, să spui că ai făcut mişto de Băsescu şi te-ai autodenunţat că eşti alături de marii oameni ai ţării iar procurorii nu au ce să-ţi facă. După ce ai făcut asta, te simţi Superman şi parcă şi preţurile la alimente se văd mai mici, mai îndepărtate. Sunt sigur că se vor găsi câteva mii de susţinători ai lui Dragnea, poate zeci de mii care vor semna acea petiţie şi astfel România va fi salvată.

Nu am văzut însă decât câteva zeci de nebuni, poate sute, care nu au ce face şi se plimbă pe lângă gardul piratului, alături de Ghişe. Pe net nici o iniţiativă “Alături de Ghişe” iar din partea partidului sau USL nici atât. Nici pe Dragnea nu l-am văzut alături de Ghişe. Atât el, cât şi Ludovic sunt “rebelii” cei care gândesc cu propriul cap, nu se lasă “gândiţi” de şefu şi astfel de oameni nu fac cinste, nu merită nici popularizaţi, nici sprijiniţi nici ajutaţi. Despre Orban nu se mai spune nimic, partidul i-a arătat pisica, despre Ghişe, din când în când se spune că mai dă din picioare. O să mai fie dat pe post probabil când va leşina vreunul din cei care se cred Zorro ca şi el, sau când îşi va da altul foc prin zonă, sau dacă jandarmii vor intra în acţiune, dar nu sunt şanse, nici Băsescu nici Ponta nu vor să se pună cu Ghişe, cazul Arafat este încă proaspăt, trebuie aşteptat până lumea va uita definitiv. Între timp mai o miştocăreală pe la TV cu Badea abia întors din concediu şi dornic de publicitate ieftină şi de carnet, mai un subiect “arzător”care să încingă spiritele în platou şi să lungească boala, vin acuş-acuş alegerile şi mai dă guvernul nişte bani pentru campanie, unchiul Sam va da cu banul să spună cine va câştiga şi va primi firman de domnie, iar românul va uita sau nici nu va şti că sub pământul pe care îl calcă stau oraşe de mii de ani, dovezi ale civilizaţiei strămoşilor lor, pe care partidele le vând pentru a fi acceptate ca parteneri de dialog la Bruxelles sau aiurea. Nu este suficient că ne calcă alţii în picioare, ne mai călcăm şi noi singuri, unii pe alţii şi toţi pe cei ce ne-au dat nume. Eu nu sunt alături de Liviu Dragnea eu sunt alături de Ghişe.O fi mai frumos Dragnea, dar e mai frumos ce face Ghişe.

Sursa: http://radicaldedolj.info/



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.