Cumpărăm sare pentru iarnă

Cumpărăm sare pentru iarnă

288
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Societatea de Salubritate din subordinea Primăriei şi Consiliului Local Municipal Craiova doreşte să nu mai fie prinsă pe pas greşit în primele zile de iarnă şi îşi face provizii pentru depozitul cu nisip şi sare.

SC Salubritate SRL Craiova a decis să achiziţioneze nisip şi clorură de calciu încă din luna august. S-au deschis licitaţii pentru aceste două produse iar în cea de-a doua săptămână a lunii septembrie, SC Salubritate SRL a decis să achiziţioneze şi sare industrială. Este vorba de 2.750 tone ce vor fi furnizate prin încheierea unui contract de achiziţii. SC Salubritate Craiova SRL doreşte achiziţionarea a 2.750 tone de sare industrială, granulaţie 0-4 mm, necesară pentru deszăpezirea localităţii pe timpul iernii. Valoarea estimată a contractului este de 550.000 RON.

Au renunţat la Delta ACM

Strategia de achiziţionare a materialelor de deszăpezire încă din vară vine cu puţin înainte ca societatea de salubritate craioveană să renunţe la contractul cu SC Delta ACM ’93 SRL pe care firma îl avea în desfăşurare pentru deszăpezirea în municipiul Craiova. Din acordul-cadru pe patru ani cu Delta ACM ‘93 rămăsese de executat iarna 2012-2013. Dar pentru aceste servicii, societatea de salubritate va urma să deruleze procedurile legale pentru organizarea unei licitaţii în vederea închirierii de utilaje care să presteze activităţi specifice de deszăpezire.

Plăţi nejustificate

Pe 15 august, Lupa vă prezenta rezultatul controlul Camerei de Conturi Dolj efectuat la SC Salubritate Craiova SRL. Conform documentului, cu privire la respectarea prevederilor legale referitoare la angajarea, lichidarea, ordonarea şi plata cheltuielilor cu bunurile şi serviciile a rezultat că, la nivelul UATM Craiova, inclusiv la SC Salubritate SRL Craiova, s-au efectuat plăţi fără justificare legală, în sumă totală estimată de 4.109.852,22 lei. Banii au mers către SC Delta ACM 93 Bucureşti, după cum urmează: în anul 2010, Primăria Craiova a virat către SC Salubritate Craiova suma de 954.335,28 lei, în baza contractului cadru încheiat între cele două societăţi pentru perioada decembrie 2009 – martie 2010; în anul 2011, s-au plătit 1.869.420,36 lei, din care 1.491.929,24 lei au ajuns la aceeaşi societate, SC Delta ACM 93 Bucureşti, sume plătite în mod nejustificat de UATM Craiova, pentru perioada decembrie 2010-2011. În anul 2012, Primăria a mai scos de la buget încă 1.257.354,02 lei pentru a-i vira către SC Salubritate Craiova care trebuia să îşi onoreze contractul cu SC Delta ACM 93 Bucureşti.

Ne apărăm de ploi

Primăria municipiului Craiova doreşte să ia măsurile necesare pentru a interveni şi în perioada de toamnă când sunt aşteptate precipitaţii. Astfel, municipalitatea craioveană a scos la licitaţie servicii de intervenţii la inundaţii, ce se referă la evacuarea apelor reziduale. Valoare estimată a contractului este de 100,806.45 RON.

Sursa: cvlpress.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    196

    Incep sa iasa la suprafata ”afacerile” derulate de primarie pe vremea lui Solomon. Milioane de euro facute cadou , din buget.
    Penal rau. Acum Solomon vrea la Senat.
    Senator, ”mancatzash”!

    Poate e timpul ca romanii sa se trezeasca si macar, daca tot voteaza sa voteze cu romanii, ca, iete, ajunsera pietele si altele pe mana indienilor.
    Romanii nu mai au loc prin piete si prin oras, de zici ca ne-am mutat in India.

  2. #2
    Addicted!
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    1574

    tot cu starzi vai de mama lor vom fi

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.