Peste 850 de familii oltene, fără alocaţie din cauza absenţelor copiilor

Peste 850 de familii oltene, fără alocaţie din cauza absenţelor copiilor

287
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Zecile de mii de absenţe acumulate în ultimul semestru al anului şcolar trecut de copiii care provin din familii ce primeau alocaţie pentru susţinerea familiei i-au afectat considerabil pe beneficiari. Drept dovadă, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a decis ca una din zece familii nu va mai primi în perioada următoare acest tip de ajutor social sau îl va primi diminuat.


„Am finalizat centralizarea alocaţiilor diminuate sau suspendate, constatând că 858 de familii beneficiare au fost afectate din cauza absenţelor şcolare ale copiilor, din totalul de 8.362 de familii beneficiare de acest drept din judeţul Olt. Astfel, un număr de 293 de familii au rămas fără acest drept, iar 565 de familii vor primi diminuat acest drept timp de trei luni, pentru că cel puţin unu dintre copiii familiei beneficiare a avut până la 20 de absenţe nemotivate. Comparativ cu primul semestru din acelaşi an şcolar, când au fost înregistrate 1.032 de situaţii de acest fel, la un număr de 9.586 familii beneficiare, am constatat că numărul beneficiarilor penalizaţi se păstrează sensibil egal”,
a declarat Ileana Ghiţă, directorul AJPIS Olt.

 

Alocaţia, condiţionată de numărul absenţelor

 

Alocaţia pentru susţinerea familiei, introdusă la începutul lui 2011, este condiţionată de frecvenţa copilului la şcoală, sancţiunile mergând de la tăierea din alocaţie până la eliminarea acesteia, la peste 20 de absenţe acumulate. Astfel, potrivit articolului 28 din legea 277/2010, în cazul în care se constată absenţe nemotivate pe parcursul unui semestru şcolar, cuantumul alocaţiei se diminuează proporţional cu numărul absenţelor, respectiv cu 20 % pentru fiecare copil care înregistrează un număr de maximum zece absenţe şi cu 50% pentru un număr maxim de douăzeci de absenţe. Legea prevede ca în cazul în care numărul absenţelor acumulate este mai mare de douăzeci, plata alocaţiei se suspendă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.