Serviciile de mediere ale AJOFM Olt trebuie urmate de şomerii indemnizaţi

Serviciile de mediere ale AJOFM Olt trebuie urmate de şomerii indemnizaţi

390
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au obligaţia de a participa la servicii de mediere, la solicitarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt. În acest sens, şomerii indemnizaţi trebuie să depună la AJOFM Olt o cerere pentru a fi luaţi în evidenţă în vederea medierii şi, în cazul neîncadrării în muncă, să reînnoiască cererea la şase luni.

 

De servicii gratuite beneficiază, la cerere, şi următoarele categorii de persoane: cele care ocupă un loc de muncă şi doresc schimbarea acestuia; cele care au obţinut statutul de refugiat sau altă formă de protecţie internaţională; cetăţenii străini sau apatrizi care au fost încadraţi în muncă sau au realizat venituri în România; cele care nu au putut ocupa loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din detenţie. Serviciile de mediere constau în: informaţii privind locurile de muncă vacante şi condiţiile de ocupare a acestora, mediere electronică având ca scop punerea automată în corespondenţă a cererilor şi ofertelor de locuri de muncă prin intermediul tehnicii de calcul, preselecţia candidaţilor conform cerinţelor locurilor de muncă oferite şi în concordanţă cu pregătirea acestora.
 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.