Începând cu octombrie 2011, ISU Mehedinţi a primit 7 autospeciale noi

Începând cu octombrie 2011, ISU Mehedinţi a primit 7 autospeciale noi

308
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Începând cu luna octombrie 2011, parcul auto al I.S.U Mehedinţi s-a înnoit cu 3 autospeciale de intervenţie, iar în aprilie 2012 cu alte 4 autospeciale.

  Cele 7 autospeciale noi, marca Mercedes Benz, cu o capacitate de 5000 l, au intrat în dotarea I.S.U. Mehedinţi prin Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară S-V Oltenia, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din S-V Olteniei”, în care Consiliul Judeţean Mehedinţi este membru. Este vorba despre autospeciale de capacitate medie pentru stingerea incendiilor, descarcerare şi prim-ajutor calificat, destinate intervenţiei pentru stingerea incendiilor în mediul urban, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenţie şi utilizarea apei cu randament de stingere ridicat în spaţii închise. Pot fi folosite la misiuni de descarcerare şi pentru acordarea primului – ajutor calificat.

O autospecială pentru descarcerări grele s-a primit în luna august a acestui an şi va rămâne la Detaşamentul Dr. Tr. Severin. Este vorba despre o autospecială care poate fi folosită la intervenţiile pentru descarcerare şi salvare în cazul producerii diferitelor tipuri de accidente de circulaţie (rutiere şi feroviare), accidente tehnologice sau catastrofe, în scopul eliberării persoanelor surprinse şi acordarea primului-ajutor calificat la locul producerii evenimentului. Şi această autospecială a fost achiziţionată prin Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară S-V Oltenia. Tot prin acest program, la I.S.U.Mehedinţi urmează achiziţionarea unei autoscări mecanice, ultima autospecială inclusă în acest program.

Ambulanţele SMURD au intrat pentru prima dată în dotarea I.S.U. Mehedinţi, în anul 2009, prin programul de reînnoire şi modernizare a parcului auto, derulat de Ministerul Sănătăţii. În decembrie 2009, a început procesul de operaţionalizare a componentei SMURD în localităţile Dr. Tr. Severin şi Strehaia, iar la începutul lunii mai 2010, în oraşul Vânju Mare. În luna iunie 2012, au devenit operaţionale cele două ambulanţe de la Orşova şi Baia de Aramă.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.