Uz de armă pentru oprirea unui şofer periculos

Uz de armă pentru oprirea unui şofer periculos

265
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În data de 14.09.2012, ora 18.25, în baza Planului de acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere în mediul rural, întocmit la nivelul IPJ Dolj, echipajul format dintr-un poliţist din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega şi un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Radovan, au acţionat pe D.N 56, pe raza comunei Radovan şi au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în Bulgaria.
Întrucât conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar al agenţilor de poliţie s-a trecut în urmărirea acestuia cu autospeciala din dotarea Postului de Poliţie Radovan, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.
Conducătorul autoturismului nu a oprit nici în această situaţie, fapt pentru care unul dintre poliţişti a executat patru focuri de avertisment cu pistolul din dotare în plan vertical şi asupra autoturismului urmărit, însă conducătorul acestuia nu a oprit, continuând deplasarea pe raza comunelor Întorsura şi Lipovu.
În comuna Lipovu, autoturismul urmărit a fost blocat în trafic, împrejurare în care a tamponat uşor autospeciala poliţiei, înfundând aripa şi portiera dreaptă faţă.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui M.IONEL, 43 de ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice.
În urma folosiri armamentului nu au rezultat pagube materiale sau victime omeneşti.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi distrugere urmând ca după definitivarea cercetărilor să se propună soluţie corespunzătoare prin unitatea de parchet.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.