S-a încheiat licitația de concesiune a unui teren de lângă Aeroportul din...

S-a încheiat licitația de concesiune a unui teren de lângă Aeroportul din Craiova

397
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că instituția pe care o conduce a organizat licitația de concesiune a unui teren din apropierea Aeroportului din Craiova.

 

Terenul respectiv măsoară șase hectare și se află la nordul pistei aeroportului. La licitație s-au înscris șase firme, iar cea care a câștigat se numește S. C. DEDALUS TECH.

„Societatea care a câștigat licitația are toate licențele necesare și cam unica din Balcani pentru reparația avioanelor mari și a motoarelor în special de Airbus și Boeing. Aceste avioane sunt foarte mari și n-au putut fi duse la Fabrica de Avioane, pentru că nu încap în hangarele fabricii. Cu siguranță, o serie de oameni din Fabrica de Avioane își vor găsi și aici noi servicii.În prima fază, vor fi angajați 50 de oameni. ”, a precizat Ion Prioteasa.

Construcția va curprinde mai multe hangare, săli de reparații speciale și o bretea care va face o legătură către pista aeroportului, astfel încât avioanele care necesită reparații să meargă direct în service.

Contractul dintre Consiliul Județean și firma respectivă prevede ca maximum într-un an de zile, să înceapă construcția, iar în trei ani să fie gata. Altfel, terenul va reveni administrației județene. De asemenea, CJ primește pentru această concesiune, 8.500 de euro, fără TVA, în fiecare lună.

Contractul urmează să fie semnat peste o săptămână.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.