Din nou la scoala

Din nou la scoala

458
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,00)

Astăzi, am fost la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, am intrat şi în clasa în care am învăţat, am stat şi în banca mea de elev… Am avut emoţii ca în prima zi în care am păşit în această curte. Atunci aveam vreo 14 ani şi mă simţeam puţin pierdut în spaţiu, dar m-am integrat repede în atmosfera liceului. Era o mândrie să fii elev la „Fraţii Buzeşti”, aşa cum este şi astăzi!

 

Mi-am amintit de anii de liceu, cei mai frumoşi ani, de colegi, cu mulţi dintre ei am rămas prieten. Am trăit împreună multe întâmplări, multe bucurii.

Mi-am amintit şi de profesorii pe care i-am avut şi cărora le mulţumesc. De la fiecare am învăţat lucruri bune, care m-au ajutat să devin ceea ce sunt astăzi.

Eram elev aici când s-a sărbătorit centenarul Liceului – se numea atunci Liceul de matematică-fizică „Fraţii Buzeşti”. Sărbătoream un secol de istorie, de educaţie adevărată, de cultură şi civilizaţie – o moştenire impresionantă care ne onora şi ne obliga să menţinem standardele.

Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova aniversează, iată, 130 de ani de la înfiinţare şi se află, astăzi, în topul celor mai bune licee din România.

Le-am spus, azi, elevilor de la Buzeşti ceea ce îi spun şi fiului meu: şcoala este cel mai important lucru pentru noi. Doar prin educaţie vor putea face alegerile potrivite în viaţă. Este şansa fiecăruia la un viitor mai bun.

Generațiile de astăzi sunt mult mai deschise și mai capabile să facă față provocărilor care apar și sunt sigur că profesorii noștri, în ciuda lipsurilor cu care se confruntă, vor face în continuare lucruri extraordinare pentru sistemul de învățământ.

Fie ca acest an şcolar să ne aducă tuturor împliniri, sănătate, forţă şi energie în faţa greutăţilor, speranţă, încredere şi multe bucurii!

Articol scris de Valeriu Zgonea


1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    209

    Se pare ca a inteles altceva din ce l-au invatat profesorii sau poate Zgonea se refera la orele de PTAP (Pentru Apararea Patriei), la care se ridica in slavile comunismului persoana tovarasului Ceausescu.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.