O şansă la educaţie pentru copiii romi

O şansă la educaţie pentru copiii romi

861
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mai mulţi copii de etnie romă din Craiova au renunţat la cerşetorie în această toamnă pentru a merge la şcoală. În cadrul unei campanii de conştientizare, consilierul social al judeţului Dolj, Romeo Tiberiade, a reuşit să determine câteva dintre familiile sărace să-şi ducă odraslele la învăţătură. „Părinţii de etnie romă înţeleg, în general, că integrarea copiilor lor în societate nu este posibilă decât prin educaţie.

Le-am asigurat rechizite şi haine pentru şcoală, în schimbul promisiunii părinţilor că o să-i lase la şcoală şi nu o să-i mai trimită la muncă sau la cerşit. Şi asta vom face în fiecare an şcolar. Cei mai mulţi – este vorba de 9 copii care, de luni, merg la şcoală – nu aveau nici certificate de naştere”, a spus consilierul Romeo Tiberiade. Acesta a precizat că totul a fost posibil cu sprijinul directorilor şi al cadrelor Şcolii nr. 13, din Craiova. Părinţii de etnie romă s-au declarat încântaţi de iniţiativa lui Tiberiade, pentru că, spun ei, până acum nimeni nu i-a susţinut nici măcar moral.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    212

    Statul este Roman, deci, responsabilitatea apartine romanilor, nu statului tiganesc.
    Cand ai mii de copii care nu au acte si care nu merg la scoala se cheama ca functionarii romani/statul=oameni=romani=functionari etc sunt primitivi=taranoi .
    Ma uimeste intotdeauna cum taranoiul, ajuns el chiar si judecator, doctor, profesor ii priveste cu scarba pe tigani, dar in acelas timp traieste cu c..tul la nas o viata intreaga, fara sa faca efortul de a face curatenie!…Cum isi face el ”vila”, dar dincolo de gard e campul fara drum, plin de gunoaie si de cadavre de animale!
    Cine sa ajute pe cine?! Redneck pe indieni?

    La noi, intr-o oarecare (cam toate) institutie se gaseste toaleta plina de rahat, iar peste toate ”domneste” cu mandrie boss-ul institutiei.
    Curatenie nu se face, iar cand ”bosul” se trezeste dupa vreo zece ani da ordin sa se inchida toaleta, adica publicul sa nu mai aiba acces la toalete (sa se c..ce pe strazi), pt ca nu sunt civilizati ca `nealui, care a s-a emancipat si nu mai scrie pe pereti cu degetul muiat in caca proaspat.
    Dar `nealui nu stie ca toaletele trebuie si spalate, iar nepoatele ”nealui de la tara – angajate de ”nealui pe post de femei de serviciu (eventual in numar de 10) – nu ”serveste” nici ele, doamnele, curetenie pe paine…Ci altceva.

    Asa ca…tiganii mai ”are” mult de asteptat pana sa primeasca educatie de la poporul roman (de rasa pura si scolit la Sorbona).

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.