DJ 543 Corabia – Izbiceni, finalizat în proporţie de 30 la sută

DJ 543 Corabia – Izbiceni, finalizat în proporţie de 30 la sută

490
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectul „Îmbunătăţirea accesabilităţii în zona de graniţă Olt-Pleven prin reabilitarea DJ 543 Corabia-Izbiceni, Judeţul Olt şi reabilitarea Drumului III 3.402 Pleven”, ce are ca obiectiv reabilitarea infrastructurii din zona de graniţă a judeţului Olt şi a regiunii bulgare Pleven, a intrat în linie dreaptă.

 

„Acest proiect, cu o durată de execuţie de zece luni, prevede modernizarea drumului judeţean 543 dintre Corabia şi Izbiceni, ce se întinde pe 12,90 kilometri. În paralel, este reabilitat şi un drum din Bulgaria. Din 5 iulie, când a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a DJ 543, şi până în prezent s-a realizat peste 30 % din lucrare. S-au executat terasamente şi îmbrăcăminţi din mixtură asfaltică, inclusiv reparaţii”, a explicat Miruna Ginerică, consilier în cadrul CJ Olt.


Proiect de şapte milioane de euro

Investiţia care va duce la creşterea accesabilităţii la zona de graniţă Olt-Pleven, creşterea mobilităţii oamenilor, bunurilor şi serviciilor în această zonă, precum şi la reducerea timpului de transport se ridică la 7.388.104,57 euro, finanţare care a venit prin intermediul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria. Peste 3,9 milioane euro vor fi folosiţi pentru realizarea lucrărilor din judeţul Olt, întrucât CJ Olt este partenerul principal al proiectului, în timp ce bulgarii vor beneficia de restul de aproape 3,5 milioane euro. DJ 543 Corabia-Izbiceni porneşte de la DN 54, la intrarea în oraşul Corabia, traversează localitatea Izbiceni, se termină la intersecţia cu DJ 642 şi se continuă până la graniţa cu judeţul Teleorman. În afară de lungimea drumului pe care se vor executa lucrări de reabilitare, în documentaţia tehnică mai sunt prevăzute amenajarea a 39 de drumuri laterale pe o lungime de 25 de metri fiecare, 69 podeţe tubulare cu diametrul de 600 de milimetri, un podeţ transversal cu diametrul de 800 de milimetri, semnalizare rutieră şi şanţuri pe 1.600 de metri liniari şi marcaje rutiere, cu borne kilometrice, cu toate elementele semnalizării rutiere.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.