La Kaufland… „este TOTUL în ordine”?!

La Kaufland… „este TOTUL în ordine”?!

3.845
25
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Nu mică a fost surprinderea clienţilor din supermarket-ul Kaufland când au aflat că nu au voie să cumpere o cantitate prea mare de produse decât cea dictată de conducerea magazinului, din motive numai de ea (adică de conducere) ştiute. Fără explicaţii  sau anunţuri prealabile, cumpărătorii au fost lăsaţi… cu marfa-n cărucioare, pentru că politica magazinului s-a schimbat peste noapte. 

Mai exact, zilele trecute, cei care au cumpărat zahăr – că, deh, e toamnă şi s-au copt strugurii – au fost înştiinţaţi chiar în momentul când îşi deschideau portofelele pentru a plăti că nu au voie să cumpere mai mult de 20 de kilograme. Motivul: „Nu ştim de ce. Aşa ne-a spus conducerea”. Bineînţeles, niciodată nu e vina mesagerului (în cazul de faţă – a casierului) astfel încât oamenii au cerut o explicaţie de la vestita Conducere. Care conducere nici nu a binevoit să-şi facă apariţia în faţa nemulţumiţilor, nici să afişeze la loc vizibil un anuţ cum că, cităm, „într-un căruţ nu pot să fie mai mult de 20 de kilograme de zahăr” – asta făcând parte tot din încercarea de explicaţie a bieţilor casieri. Singura posibilitate de a ieşi cu câte kg doreşte fiecare e să facă atâtea drumuri câte rezultă din împărţirile şi înmulţirile cu cele 20 de kg admise.

Am mers şi noi la supermarketul cu pricina, pentru a da sau nu curs zvonurilor, şi uimirea noastră s-a dovedit a fi mai mare decât cea a uimiţilor de dinaintea noastră:  o nouă zi, o nouă regulă – doar 10 kilograme de zahăr admise pe cap de cărucior. Şi noi, ca şi restul cumpărătorilor, am fost avertizaţi asupra cantităţii exact după ce am aşezat cu greu pe bandă 22 de kilograme de zahăr. Explicaţia: aceeaşi, dezinteresul şi lipsa de respect aceleaşi. „Aşa ni s-a comunicat, n-aş putea să vă spun care este motivul”.

Se  pare că, totuşi, noi am fost mai norocoşi: am primit propunerea ca cele 22 de pachete să fie separate şi plătite pe două bonuri. Culmea ironiei a fost la final, odată cu emblematica întrebare adresată de casierele de la Kaufland clienţilor: „A fost totul în ordine?”. Şi dacă aveţi de gând să spuneţi „Nu”, resemnaţi-vă, fiindcă întotdeauna după el vine şi un „la revedere”.

Niciunul dintre şefii de magazin nu s-a deranjat să ofere explicaţii clienţilor. 

 



25 COMENTARII

  1. #21
    Maniac
    Data de inscriere
     04-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    4218
    Citat Mesaj initiat de Tonu
    ce va place sa bantuiti…am ajuns iar pe vreamea lui ceasca…luam cu portia?…ia fiecare cat ii trebuie sau cat vrea…atata timp cat nu se cumpara pentru magazine nu vad care e problema?…daca eu vreau sa iau 1 tona de ulei ca sa am acasa…( ca asa imi place mie sa am mult ulei) care e problema?…daca ramane fara produs pe raft e problema magazinului..ca nu a facut aprovizionare….
    whois321 bati campii rau de tot…nu ai voie sa vinzi sub pretul de achizitie..atata tot…adica tu cumperi zahar cu 3 lei , pui 1% adaos si poti sa vinzi legal….asa e legea…nu mai informa aiurea

    C’mon .. mai citeste o data .. poate te prinzi a 2’a oara care este „problema”.

    -- No OnE LiVeS FoReVeR !!!
  2. #22
    Dim
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1403

    Prevederea asta era de mult insa cifra este schimbata.
    Stiam ca nu ai voie la mai mult de 24 de articole din acelasi sortiment pe acelasi bon.

    Apropo Zahar mai ieftin gasiti si la Succes. Acum vreo doua saptamani era 4 lei, intre timp a ajuns si aici 4,79 lei.

  3. #23
    De-al casei
    Data de inscriere
     30-11-2008
    Mesaje
    256
    Citat Mesaj initiat de Ana-Maria-G.
    Salutare! Întâmplător (sau nu) autoarea articolului are habar! Sunt perfect de acord că cei care vor en-gros trebuie să meargă la Selgros sau Metro sau unde vrea pielea lor, dar nu sunt acord cu explicaţia – de fapt cu lipsa explicaţiei – că nu se poate că aşa a zis conducerea. În al doilea rând, de ce a trebuit să pună oamenii kg de zahăr pe bandă şi apoi să li se spună că nu au voie cu mai mult de 10, respectiv 20. Păi asta nu înseamnă tot pierdere de timp şi nervi pentru toată lumea, explicaţii, certuri. Plus dusul zahărului înapoi etc. Cineva spunea că ar fi normal să fie afişat la raft avertismentul. Normale ar fi multe lucruri, dar într-o societate normală – ceea ce, să fim realişti – nu e cazul. A, cât despre „anti-Kaufland”, dă-mi de ştire despre oricare alt magazin, restaurant, brutărie de nume sau de renume, cum că ar avea vreo chestiune de genul (mâncare stricată, politici trântite „ca la carte” etc) şi promit să scriu şi despre ele.

    Citat Mesaj initiat de masterjack
    Habar nu are ce scrie autoarea articolului ! Aceasta prevedere este de mult si este afisata la intrare ! Poate duci o campanie anti Kaufland in loc de antispeculantii din piete !

    Te-ai simtit lezata ? Asa este intradevar …degeaba vii cu niste argumente puerile de asa zis jurnalist ! Consum propriu stii ce inseamna ? Inseamna sa gasesti aceleasi produse in piete cu adaos de inca 30 % ? Mai documenteaza draga… Oricum articolul tau care s-a vrut BOMBA este un mare fass

  4. #24
    De-al casei
    Data de inscriere
     30-11-2008
    Mesaje
    257
    Citat Mesaj initiat de Ana-Maria-G.
    P.S.: Cât despre „antispeculanţii” din pieţe… Hmm… măcar ăia nu se dau cu… „pretenţii”. Speculanţii sunt o categorie specială despre care a scris şi va scrie toată lumea. Cu dovezi, acte, filmări etc. Cu autorităţi care spun că sunt conştiente de fenomen, dar nu pot să facă nimic (cum o veni asta?!). În fine, noi scriem, dar dacă nu se întâmplă nimic… Nu suntem poliţia şi nici doamna Poliţia nu poate face nimic fără… fără mandat, spre exemplu

    Citat Mesaj initiat de masterjack
    Habar nu are ce scrie autoarea articolului ! Aceasta prevedere este de mult si este afisata la intrare ! Poate duci o campanie anti Kaufland in loc de antispeculantii din piete !

    Daca cei care scriu sunt la fel ca tine… nu ma mira nimic .

  5. #25
    Junior
    Data de inscriere
     29-10-2008
    Locatie
     127.0.0.1
    Mesaje
    76
    Citat Mesaj initiat de Ana-Maria-G.
    Salutare! Întâmplător (sau nu) autoarea articolului are habar!

    Pisi, draga, n-are habar, doar i se pare. Fara sa ma straduiesc sa ma uit dupa treaba asta am vazut afisul la intrare si in Real si in Auchan si in Kaufland. Precum s-a zis, e o practica a magazinelor retail ce asigura cu prioritate satisfactia clientului de rand si in acelasi timp blocheaza un pic din aprovizionarea la negru, lucru pe care ai omis sa-l observi?
    De ce la negru? Supermarketurile nu elibereaza facturi pe PJ, asa ca speculantii respectivi cumpara cu acte cateva bucati de acelasi sortiment de altundeva pe care le scad din gestiune abia cand au terminat de vandut toata marfa de acelasi fel adusa la negru de la K sau R sau A.
    E un lucru firesc sa gasesti marfa mai ieftina la supermarket decat la taraba. E vorba doar de cantitatile pe care le pot contracta si de discount de volum. In alta dezordine de idei, iti pasa asa mult ce marja ii ramane micului evazionist de la colt de bloc? Pe mine nu m-ar interesa decat daca ar lua foc.

    zambeste! maine s-ar putea sa fii stirb. | lolz to be had

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.