Olguţa Vasilescu: Într-o lună vom avea soluţia pentru Termoficare

Olguţa Vasilescu: Într-o lună vom avea soluţia pentru Termoficare

723
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, merge săptămânal în Capitală pentru a rezolva situaţia gravă în care se află Regia Autonomă de Termoficare Craiova din cauza datoriilor prea mari. Edilul Craiovei a solicitat un studiu la Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru ca specialiştii să identifice soluşia ideală pentru craioveni.

Edilul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, are o misiune foarte grea până la începerea sezonului rece. Pentru a nu-i împovăra pe craioveni cu efectele situaţiei financiare dezastruoase a Regiei de Termoficare Craiova, Lia Olguţa Vasilescu a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor să o ajute în acest caz. „Noi la ora actuală facem un studiu care se va finaliza într-o lună de zile și care ne va da soluția până la urmă. Soluția nu poate fi decât una din cele trei: fie Regia de Termoficare trece la Complexul Energetic Oltenia și atunci se elimină toate penalitățile și zic eu că ar fi cea mai bună variantă, pentru că CET-ul ne dă nouă gigacaloria la 137 lei. Este un preț foarte bun. Dacă am elimina toate celelalte costuri care vin pe lanț și aici nu mă refer la disponibilizarea personalului de la Regia de Termoficare pentru că pur și simplu cele două entități vor fuziona, atunci am elimina penalitățile și ar fi foarte bine pentru craioveni. A doua soluție ar fi ca Primăria Craiova să preia CET 2, însă toți primarii care au preluat CET-urile m-au sfătuit să nu fac acest lucru pentru că vor trebui făcute investiții foarte mari pe care primăria nu și le poate asuma. A treia variantă ar fi că dacă nu ajungem la nici un fel de compromis, eu am promis oamenilor că le șterg penalitățile și dacă nu se înțelege că am o obligație față de ei și trebuie să-mi țin promisiunea, mă faceți să dau curs unei invitații pe care o am de la o firmă care pune centrale de gaz și voi benefica de un tarif preferențial, asta însemnând că timp de 11 ani plătim gaz mai ieftin decât în alte părți și centrale gratuite pe gaz la fiecare apartament, și am terminat problema. Eu nu mi-aș dori acest lucru, pentru că asta ar însemna ca CET 2 să moară, să se pună lacăt pe el. În plus prețul pe gigacalorie pe care mi-l dă este un preț foarte bun raportat la nivelul țării, deci nu aș dori să se ajungă în această situație dar depinde de Complexul Energetic Oltenia”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

S-a blocat tot la Complexul Energetic

Lia Olguţa Vasilescu susţine că, iniţial, ajunsese la o înţelegere cu cei de la Complexul Energetic Oltenia. Reprezentanţii CEO îi spuseseră că dacă reuşeşte să ia aprobările necesare, Complexul ar fi şters datoriile Regiei de Termoficare şi, implicit, ale craiovenilor. Numai că după ce a bătut la mai multe ministere şi a obţinut semnăturile ce îi trebuiau pentru ştergerea penalităţilor la întreţinere ale craiovenilor. „Am luat tot felul de măsuri impopulare pentru o parte foarte mică a populației, dar putea să producă foarte mulți bani la bugetul local, în schimb am luat, zic eu, și câteva măsuri bune care au efecte benefice pentru craioveni. Am scăzut gigacaloria cu zece la sută, am încercat să ștergem și penalitățile pentru că nu este vina craiovenilor pentru apariția unei legi care nu poate fi aplicată unitar pe teritoriul țării. Este vorba de ordonanța 175/2010 în care se spunea că se șterg penalitățile populației, dar se referea la situațiile în care și producția și distribuția erau în aceiași mână. Adică și Regia de Termoficare și CET-ul, de exemplu, sunt aceiași entitate, ceea ce în Craiova nu s-a putut rezolva. Am mers la Ministerul de Finanțe, l-am convins pe domnul Florin Georgescu care a supus această situație și FMI-ului, a semnat premierul, a semnat domnul Georgescu, au semnat și miniștrii Administrației și Internelor, însă totul s-a blocat la Complexul Energetic Oltenia, unde există o entitate privată care se numește Fondul Proprietatea și care nu a dorit să aplice sub nicio formă această măsură. Pe mine m-au pus într-o situație ingrată pentru că am vorbit cu ei și mi-au spus că nu se opun ștergerii penalităților dacă Guvernul este de acord, fiind foarte convinși că Guvernul sau FMI nu vor agrea așa ceva și când s-au trezit că am rezolvat această problemă mi-au spus că acum au o problemă cu Fondul Proprietatea. Așa nu se poate!”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu.

Sursa: lupamea.ro



8 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-09-2009
    Locatie
     departe...
    Mesaje
    502

    mi se pare si un pic de campanie (mi se pare)

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-08-2008
    Mesaje
    34

    Daca vecinului meu i se sterg restantele de 10000 RON – sa zicem – inseamna ca mie mi se vor da in mana acesti bani?
    Sau ala care a facut toata vara gratare si a plimbat un catel toata ziua (in loc sa-si caute de munca si sa si munceasca ceva) vine PSD-ul prin primarita Olguta si-i sterge datoriile si eu care mi-am luat de la gura sa platest intretinerea la timp, sa nu am datorii, raman de fraier ????
    Sunt de acord cu ajutorul social dar nu ajutor social pentru puturosi!
    Un astfel de tratament ar fi discriminatoriu ptr. cei care au fost constiinciosi si „au tras” ca sa nu aiba datorii.
    In ziua de azi mila nu prea mai e buna. Si asta pentru ca nu ai de cine sa-ti fie mila. Sunt foarte multi puturosi care prefera sa acumuleze datorii la intretinere si care ruleaza acesti bani pentru simplul motiv ca stiu ca vine PSD-ul si le sterge datoriile. Asta e discriminare!!!
    Si cum zicea cineva mai sus: campanie electorala. Pentru prosti!

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    215

    Ar fi buna o solutie prin care sa se combine variantele propuse de dna primar.
    De exemplu, preluarea Regiei de Termoficare , dar si un program prin care sa se monteze centrale in locurile unde exista probleme cu termoficarea de tip centralizat, astfel ca, in viitor, sa fie evitate problemele care apar in unele locuri cu neplata energiei, dar si alte probleme (tehnice etc).
    Adica sa se faca in asa fel incat numai zonele cu platitori siguri sa beneficieze de energie in sistem centralizat (pe centrale mari, comune), iar in alte locuri cu probleme raspunderea sa sa faca la nivel individual, pe fiecare persoana. S-ar evita si debransarile la gramada, raspunderea unora, care platesc, pentru cei care nu platesc…Pentru ca asa este normal in viata, ca fiecare om sa raspunda de faptele sale, nu de ale vecinului Ghita, iar mai departe, in functie de X factori, raspunderea pentru diverse cazuri – mai ales sociale – sa apartina administratiei/Statului, ca de aia exista Stat, ca sa munceasca pentru Stat…Nu sa ma santajaze pe mine, Vasile, sa-i votez, ca daca nu imi taie energia , deoarece eu nu i-o platesc si lui Ghita.

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    383

    Deci eu cred ca femeia asta chiar este varianta bruneta a Elenei Udrea, pe aia macar o mai duceau rotitele, in schimb asta nu cred ca gandeste cand vorbeste ca sterge datorii, centrale pe gaze gratuit … Adica eu am telefon fara camera … din ala de iti da digi, am la zi totul, vecina i-a cumparat lu fiesa aifon 4 (stiu cum se scrie), cutia de la plasma a stat 3 saptamani de bloca intrarea pe palier (1,2m) diagonala sau plm era in inch, iar la intretinere cred ca sunt 8000 de ron daca nu o fi si trecut. Eu nu vreau sa ii stearga datoria si mie sa imi puna centrala cu viseaza asta, eu vreau sa imi dea banii. Suntem 4 care platim la zii din 20, datoriile care se sterg sa imparta suma la 4 si sa ne dea bani nu centrale …poate reusesc si plec din tara asta cu banii aia. Doamne cat poate asta sa minta si sa isi si faca campanie electorala … fi-v-ar asta adreaq cu toti care ati votato …

  5. #5
    Mintrubber
    Data de inscriere
     29-11-2005
    Locatie
     around milky way
    Mesaje
    348

    nu stiu ce ati citit voi, dar eu am inteles ca se sterg penalitatile nu restantele…

  6. #6
    Member
    Data de inscriere
     09-11-2005
    Locatie
     Underground
    Mesaje
    194

    asta este statul socialist usl …. populismul celor care au nevoie sa-si faca manevrele electorale de cei care stau mereu cu mana intinsa …. decontul se afla in buzunarul „fraierilor” care cotizeaza catre statul capusa !!

  7. #7
    Newcomer
    Data de inscriere
     24-12-2010
    Mesaje
    42

    Este incredibil ce spune aceasta femeie! Gaz mai ieftin? deja ii comanda lui Putin pretul gazului! „Eu nu mi-aș dori acest lucru, pentru că asta ar însemna ca CET 2 să moară, să se pună lacăt pe el.” extraordinar! Fratilor cet 2 produce energie electrica si este super rentabil ca sa nu mai vb ca nu are nici o treaba cu primaria! Ala face parte din complexul energetic Oltenia cel mai mare din tara! Energia termica furnizata de Cet2 este aburul rezultat de la turbine. Femeia asta vrea sa va faca sa credeti ca cet2 exista pt termoficare! LOL!
    Iata ce mai zice! „A treia variantă ar fi că dacă nu ajungem la nici un fel de compromis, eu am promis oamenilor că le șterg penalitățile și dacă nu se înțelege că am o obligație față de ei și trebuie să-mi țin promisiunea, mă faceți să dau curs unei invitații pe care o am de la o firmă care pune centrale de gaz și voi benefica de un tarif preferențial, asta însemnând că timp de 11 ani plătim gaz mai ieftin decât în alte părți și centrale gratuite pe gaz la fiecare apartament, și am terminat problema. ” AOLEEEEOOOOO MA DOARE CAPUUUL CENTRALE GRATUITE PE GAZ DE LA O FIRMA!!!! HUOOOOOOO SI FIRMA AIA DE UNDE ARE BANI DE CENTRALE+TOATE COSTURILE NECESARE! APOI CE LEGATURA ARE CENTRALA TERMICA CU TARIFUL GAZELOR MICSORAT PE 11 ANI? CE LEGATURA ARE GDF SUEZ SI ROMGAZ MEDIAS CU PRIMARITA? TOTI INCLUSIV PUTIN II VOR DA EI GAZ MAI IEFTIN PT CA ASA A PROMIS CETATENILOR? DIN PACATE PRINDE LA PROSTIME

  8. #8
    Member
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    226
    Citat Mesaj initiat de black_equalizer
    Este incredibil ce spune aceasta femeie! Gaz mai ieftin? deja ii comanda lui Putin pretul gazului! „Eu nu mi-aș dori acest lucru, pentru că asta ar însemna ca CET 2 să moară, să se pună lacăt pe el.” extraordinar! Fratilor cet 2 produce energie electrica si este super rentabil ca sa nu mai vb ca nu are nici o treaba cu primaria! Ala face parte din complexul energetic Oltenia cel mai mare din tara! Energia termica furnizata de Cet2 este aburul rezultat de la turbine. Femeia asta vrea sa va faca sa credeti ca cet2 exista pt termoficare! LOL!
    Iata ce mai zice! „A treia variantă ar fi că dacă nu ajungem la nici un fel de compromis, eu am promis oamenilor că le șterg penalitățile și dacă nu se înțelege că am o obligație față de ei și trebuie să-mi țin promisiunea, mă faceți să dau curs unei invitații pe care o am de la o firmă care pune centrale de gaz și voi benefica de un tarif preferențial, asta însemnând că timp de 11 ani plătim gaz mai ieftin decât în alte părți și centrale gratuite pe gaz la fiecare apartament, și am terminat problema. ” AOLEEEEOOOOO MA DOARE CAPUUUL CENTRALE GRATUITE PE GAZ DE LA O FIRMA!!!! HUOOOOOOO SI FIRMA AIA DE UNDE ARE BANI DE CENTRALE+TOATE COSTURILE NECESARE! APOI CE LEGATURA ARE CENTRALA TERMICA CU TARIFUL GAZELOR MICSORAT PE 11 ANI? CE LEGATURA ARE GDF SUEZ SI ROMGAZ MEDIAS CU PRIMARITA? TOTI INCLUSIV PUTIN II VOR DA EI GAZ MAI IEFTIN PT CA ASA A PROMIS CETATENILOR? DIN PACATE PRINDE LA PROSTIME

    Ai scris prea mult…
    Iti zic eu : se poate gaz mai ieftin.
    Eu il platesc mai ieftin decat multi , dar daca nu ai inteles ce-a vrut sa spuna, mai bine lasa…Se refera la servicii si la altele, iar daca nu se va putea, nu va fi din cauza ei , ci din cauza hotilor si a celor care nu stiu decat sa huiduie; altceva nimic.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.