Terenurile atribuite Companiei de Apă Oltenia S.A. provoacă nemulţumiri

Terenurile atribuite Companiei de Apă Oltenia S.A. provoacă nemulţumiri

323
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

La şedinţa extraordinară de la Consiliul Local Mărinică Dincă s-a declarat împotriva atribuirii gratuite a terenurilor către Compania de Apă, motivând că vor apărea probleme de natură juridică.

Consilierul local, Mărinică Dincă a invocat probleme cu privire la punctul 5 de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local din această dimineaţă.Cu privire la propunerea de atribuire în folosinţă gratuită a două terenuri către SC Compania de Apă Oltenia S.A., consilierul local a declarat că acest lucru nu este posibil deoarece, fiind o atribuire în scop lucrativ, nu se poate face cu titlu gratuit. „La acest capitol avem 2 experienţe similare cu alte două companii la care suntem acţionari, cărora le-am dat terenuri în administrare dar cu plata unor redevenţe. Nu poate fi o soluţie judică să dăm aceste terenuri cu titlu gratuit. Potrivit textului din raport, scopul este organizarea unui şantier pentru Masterplanul de apă, dar acest proiect va fi făcut de firme private şi conform legislaţiei consiliile locale pot atribui bunuri în folosinţă gratuită doar persoanelor juridice fară scop lucrativ. ” Acelaşi act normativ art. 124 din Legea administraţiei publice nr.215/2001 menţionează că se pot da în folosinţă gratuită bunuri mobile sau imobile proprietate publică sau privată locală sau judeţeană persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfăşoară activitate de binefacere sau de uitilitate publică ori serviciii publice. Acest articol a fost adus ca argument în favoarea proiectului propus spre aprobare de Nicoleta Miulescu, secretarul Municipiului Craiova. Proiectul de hotărâre, privind atribirea în folosinţă gratuită, către SC Compania de Apă Oltenia S.A., a unor terenuri ce aparţin Municipiului Craiova, a fost aprobat de Consiliul Local cu un vot împotrivă.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.