TMK Artrom Slatina la jubileu: 30 de ani de existenţă

TMK Artrom Slatina la jubileu: 30 de ani de existenţă

410
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În cuvântul său, premierul Victor Ponta a arătat că guvernul pe care îl conduce va continua să sprijine investiţiile străine în România precum TMK Artrom, susţinând că prezenţa sa la evenimentul de sâmbătă şi a celor doi miniştri reprezintă un semnal că investitorii serioşi, precum cei de TMK, sunt bine veniţi în România. La rândul său, ambasadorul Rusiei la Bucureşti şi-a arătat disponibilitatea de a încuraja cât mai mulţi oameni de afaceri să facă investiţii în România.

 

„Succesul TMK este un exemplu pentru acei sceptici care se îndoiesc de succesul afacerilor ruse în România. Vom face eforturi ca business-ul rus să fie tot mai prezent în România, pentru că una dintre sarcinile noastre este aceea de a da imbold oamenilor de afaceri ruşi să vină să lucreze aici”, a declarat Oleg Malginov.

Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat europarlamentarul Norica Nicolai şi fostul ministrul Ionel Blănculescu, care a făcut o scurtă retrospectivă a procesului de restructurare a fabricii de la Slatina şi care a reliefat nevoia României de a reveni la colaborările strânse cu ţările din est, precum Rusia şi China.

 

„Văzând povestea de succes a TMK Artrom, cred că ar fi bine s-o mai virăm şi către est, către Rusia şi China, către acele state care au fost prietenele României şi care ne demonstrează prietenia prin prezenţa domnului ambasador aici, prin prezenţa delegaţiei TMK. Din păcate, în loc să se înmulţească astfel de evenimente, vedem spectacole care nu sunt demne de nivelul cel puţin al momentului de azi”, a afirmat Blănculescu, făcând aluzie la modul de desfăşurare a licitaţiei privind cumpărarea Oltchim Râmnicu-Vâlcea.

În rând cu premierul şi cu cei doi miniştri, autorităţile administraţiei publice locale, reprezentate la momentul aniversar de preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, şi de cei doi vicepreşedinţi ai aceleiaşi instituţii, Marius Oprescu şi Ioan Ciugulea, au dat asigurări că TMK Artrom va avea în viitor, ca şi până acum, uşile deschise către administraţie.

 

„Îi felicit pe angajaţii TMK Artrom şi asigur conducerea acesteia de toată deschiderea noastră. Sunt convins că prezenţa aici a directorului general al grupului TMK constituie o confirmare pentru noi că investiţiile la Slatina vor continua pentru mărirea capacităţii productive”, a reliefat Paul Stănescu.

TMK Artrom azi

Potrivit directorului general al Diviziei europene a TMK, Adrian Popescu, complexul industrial TMK Artrom – TMK Reşiţa este astăzi unul foarte cunoscut şi apreciat nu doar pe piaţa românească, ci şi la nivel european. Înfiinţată în 1982, prin decret al Consiliului de Stat, TMK Artrom (fostă Întreprinderea de Ţevi Slatina) a intrat în urmă cu 10 ani în componenţa TMK, iar astăzi exportă circa 85% din produsele sale în state membre ale Uniunii Europene, dar şi în SUA şi Canada, precum şi, într-o mică măsură, în Orientul Apropiat. După 2004, TMK a demarat şi realizat la Slatina şi Reşiţa un vast program de modernizări, până astăzi fiind investiţi peste 140 de milioane de dolari, la care se adaugă majorări de capital social de circa 85 milioane de dolari.

 

„Ne mândrim că TMK Artrom se numără printre primii cinci producători europeni de ţevi de oţel fără sudură pentru industria constructoare de maşini şi companii de automobile. În cei 10 ani de activitate în componenţa TMK, uzina a parcurs un drum lung de la o situaţie financiară foarte grea la o companie de succes care se dezvoltă continuu. În toţi aceşti ani, capacităţile de producţie s-au dublat. Producţia TMK Artrom este solicitată în peste 25 de ţări din întreaga lume, fiind folosită de companii de renume mondial în industria de automobile. Suntem recunoscători Guvernului României, conducerii administrative a judeţului şi municipiului Slatina pentru că în toţi aceşti ani au colaborat cu noi într-un mod constructiv”, a spus preşedintele Consiliului de Administraţie al TMK, Dmitri Pumpyanskiy, alături de care s-au mai aflat la Slatina Josef Marous, preşedintele Consiliului de Administraţie al Diviziei Europene a TMK, Alexander Shiryaev, directorul general al grupului.

De la eveniment n-au lipsit deputaţii de Olt Marin Bobeş, Nicolae Stan, Gigel Ştirbu, Florin Iordache, prefectul Eugen Ionică, viceprimarul Slatinei Minel Prina, şi nici secretarul de stat în Ministerul Mediului şi Pădurilor, Emil Moţ. Au mai fost prezenţi, prezentând mesaje aniversare, mulţi dintre partenerii TMK Artrom, dar şi şefii unor companii locale precum directorul Alro, Gheorghe Dobra şi cel al Altur, Gheorghe Niţu Rizea.

Distincţii, cadouri şi plantări de arbori

Organizatorii momentului au acordat o seamă de distincţii şi cadouri, doi dintre cei mai vechi maeştri laminori primind câte un autoturism Dacia Logan pentru întreaga activitate depusă în cadrul companiei. Premierului Victor Ponta i s-a oferit din partea TMK integrala manuscriselor lui Dimitrie Cantemir, peste 75.000 de pagini de documente, printre manuscrisele editate aflându-se şi celebrul Hronic al vechimei Romano-Moldo-Vlahilor. La ieşirea din uzină, pe care primul ministru a vizitat-o alături de gazde şi invitaţi, Victor Ponta a mai primit un mare coş cu flori din partea angajaţilor care i-au cântat „La mulţi ani” cu prilejul zilei sale de naştere pe care şi-a sărbătorit-o de curând. Aniversarea TMK Artrom, care a cuprins şi ziua porţilor deschise pentru publicul larg care a putut vizita secţiile de producţie, s-a sfârşit târziu în noapte cu un spectacol muzical şi un foc de artificii.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.