Doar patru furnizori de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu în Olt

Doar patru furnizori de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu în Olt

298
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt a eliberat până la sfârşitul lunii iulie a acestui an nouăsprezece decizii de îngrijiri medicale la domiciliu,  pentru care a decontat un număr de 1.069 de zile de tratament, corespunzător unui număr de 7.904 servicii şi unei valori de peste 65.000 lei. Numărul celor care au nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu este însă mult mai mare, astfel încât CAS Olt a solicitat suplimentarea fondului alocat pentru aceste servicii.

„Bugetul aprobat în anul 2012 este de 83.000 lei, din care 27.000 lei pentru primul trimestru, 22.000 lei pentru trimestrul II, 22.000 lei pentru cel de-al treilea trimestru şi 12.000 lei pentru trimestrul IV. În data de 7 august am solicitat Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, prin adresa numărul 22.675, suplimentarea fondului alocat pentru acest an cu suma de 46.975,21 lei, pentru asigurarea finanţării celor treisprezece cereri aflate în lista de aşteptare la acea dată”, a precizat Ortansa Ciobanu, director adjunct CAS Olt.

Maximum 90 de zile de îngrijiri medicale la domiciliu pe an

Serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu se acordă de către furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu, persoane fizice sau juridice autorizate şi evaluate în condiţiile legii pentru acordarea acestor tipuri de servicii, alţii decât medicii de familie. Aceste servicii se acordă pe bază de recomandare pentru îngrijiri medicale la domiciliu, ţinând seama de starea de sănătate a asiguratului şi de statusul de performanţă ECOG (gradul de dependenţă – n. red.) al acestuia. Durata pentru care un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu se stabileşte de medicul care a făcut recomandarea, cu obligativitatea precizării ritmicităţii periodicităţii serviciilor, consemnate în formularul

 

„Recomandare pentru îngrijiri medicale la domiciliu”, dar nu mai mult de 90 zile de îngrijiri în ultimele unsprezece luni în una sau mai multe etape. Fiecare episod nou de îngrijire se recomandă utilizând un nou formular de recomandare. În situaţia în care, conform recomandării pentru îngrijiri medicale la domiciliu, îngrijirile nu sunt acordate în zile consecutive, la calcularea celor 90 de zile în ultimele 11 luni se iau în calcul numai zilele în care s-au acordat îngrijirile.  Pentru obţinerea deciziei de îngrijiri medicale la domiciliu, asiguratul, unul din membrii familiei, o persoană împuternicită de acesta sau reprezentantul legal al asiguratului trebuie să depună o cerere la CAS Olt, însoţită de un document justificativ care atestă calitatea de asigurat, actul de identitate în copie, recomandarea pentru îngrijiri medicale la domiciliu şi declaraţia pe proprie răspundere din care să rezulte că afecţiunea nu a apărut în urma unei boli profesionale, a unui accident de muncă sau sportiv. Pentru copiii în vârstă de până la 14 ani se ataşează recomandarea medicală cu specificarea domiciliului copilului şi certificatul de naştere, în copie. Copiile se vizează de CAS Olt pe baza originalelor.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.