Sute de credincioşi, la biserica din Isvarna resfinţită de Mitropolitul Olteniei

Sute de credincioşi, la biserica din Isvarna resfinţită de Mitropolitul Olteniei

828
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproximativ 700 de credincioşi au fost prezenţi ieri (duminică, 23 septembrie) la slujba de resfinţire a Bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Isvarna – judeţul Gorj. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire au fost oficiate de Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul Psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, al Catedralei Mitropolitane din Craiova. La eveniment au fost prezente oficialităţi locale şi judeţene, printre care Ion Călinoiu, preşedintele Consliului Judeţean Gorj şi deputatul Dan Ilie Morega. La finalul Sfintei Liturghii, IPS Părinte Mitropolit Irineu a rostit un cuvânt de învăţătură la evanghelia acestei duminici. „În această sfântă duminică am făcut pomenire pentru moşii şi strămoşii noştri prin sfinţirea bisericii pe care ei au ridicat-o şi ne-au lăsat-o moştenire. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru această zi de înaltă trăire duhovnicească, pentru toate binefacerile ce le revarsă asupra noastră şi îl rugăm să ne fie întotdeauna Învăţător şi Domn. Învăţător, ca Acela ce ne spune cum şi ce să facem în această lume pentru mântuirea sufletelor. Domn, ca Acela ce are putere să ne ierte păcatele”, le-a spus celor prezenţi IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Resfinţirea bisericii de la Isvarna reprezintă încununarea unei munci de mai bine de trei ani pentru consolidarea şi restaurarea acestui sfânt locaş construit în anul 1899. Micuţa localitate gorjeană este situată în depresiunea Tismanei, la poalele Munţilor Vulcan, într-un peisaj de o frumuseţe aparte, cunoscut în zonă ca locul de unde este aprovizionat cu apă potabilă municipiul Craiova. Cei care au contribuit în mod deosebit la aceste lucrări au primit gramate de mulţumire şi apreciere, printre ei numărându-se şi preotul paroh Vasile Gheorghe Popescu, care în numai zece ani de activitate se află la a cincea resfinţire de biserică.

izvarna irineu Sute de credincioşi, la biserica din Isvarna resfinţită de Mitropolitul Olteniei poze
Sursa:http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.