ISU Dolj: Ridicarea a două proiectile perforante cal. 37

ISU Dolj: Ridicarea a două proiectile perforante cal. 37

344
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În ultimele trei zile Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă în 19 cazuri, ridicarea a două proiectile perforante cal. 37, deblocarea unei uşi de apartartament, extragerea unei personae căzută în gol în casa liftului şi pentru  stingerea a 8 incendii,  din care 3 incendii de vegetaţie uscată, 1 la o casă de locuit, 1 la un depozit de furaje, 1 la un autoturism, 1 la reziduri menajere şi 1 la europubele din plastic.

Incendiile de vegetaţie uscată au fos pe raza localităţilor Craiova, Işalniţa şi Cârcea, unde din cauza focului deschis în spaţii deschise au ars aproximativ 23 ha vegetaţie uscată.

Cel mai vulnerabil fiind incendiul din mun. Craiova, zona Selgros în apropiere de penitenciarul Pelendava, unde datorită vântului puternic acesta se îndrepta către casele din zonă.

La faţa locului au fost trimise două echiapaje de pompieri militari ca incendiu să fie localizat şi lichidat în limitele găsite, intervenţia durând aproximativ o oră.

Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Maglavit, Goicea, Bârca, Galicea Mare, Daneţi, Malu Mare, Cetate, Vîrtop şi Izvoare  au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 8 incendii de vegetaţie uscată în raioanele de intervenţie.

Din cauza focului deschis în spaţii deschise şi a unui rest de ţigară aprins şi aruncat la întâmplare de către persoane necunoscute au ars aproximativ 38 ha vegetaţie uscată şi 2 tone plante furajere (coceni).

Intervenţii ISU Dolj

►Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit în loc. Moţăţei cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit şi anexe gospodăreşti, aparţimând lui Constantin P.

Echipajele de pompieri ajunse la faţa locului au constatat că incendiul se manifesta cu flacără la acoperişul casei, la o magazie şi la o stivă cu lemne.

Din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere, au ars acoperiţul casei pe o suprafaţă de aproximativ 400 m², un pătul cu magazie şi 4 m³ lemne de foc.

Garda Pompieri Bechet a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu la un depozit de furaje in com. Măceşul de jos, proprietar Marin C..

Echipajele de pompieri ajunse la faţa locului au constatat că incendiul se manifesta cu flacără la 3 şire cu fân şi lucernă depozitate în baloţi, cu posibiliatea de propagare la un adăpost de animale.

Datorită cantităţii mari de plante furajere şi a vântului puternic a fost solicitat în sprijin un echipaj de la Secţia de Pompieri Segarcea.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului echiajele de pompieri militari au acţionat mai bine de 5 ore.

Din cauza focului dechis în spaţii deschise au ars 2500 baloţi lucernă, 2000 baloţi făn şi un şopron acoperit cu placi de azbociment pe o suprafaţă de 32 m².

Detaşamentul  2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la reziduri menajere în mun. Craiova, str. Potelu.

Din cauza focului deschis în spaţii deschise au ars 60 m² reziduri menajere.

Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism VW Passat în mun. Calafat, str. Gheorghe Doja, proprietatea lui Marian O.

În urma incendiului au ars aripă dr. faţă, aripă sg. spate, 3 anvelope, far dreapta şi triplă stânga spate, iar cauza de incendiu este în curs de stabilire

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la 2 europubele din plastic din mun.Craiova pe str. Mihail Barca.

Din cauza unui rest de ţigară aprins şi aruncat la întâmplare de catre persoane necunoscute au ars  2 europubele din plastic.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru ridicarea a două bucăţi proiectil perforant cal.37 mm în com. Tunarii Noi , jud.Dolj.

Cele două proiectile au fost descoperite de către numitul Mitel D., în timp ce făcea curăţenie în grădina sa. Pe timpul operaţiunilor de identificare, ridicare, transport şi depozitare nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale.

Ce trebuie să faci la descoperirea muniţiilor rămase neexplodate:

–       Nu le atingeţi.

–       Nu le loviţi sau mişcaţi.

–       Nu le introduceţi în foc.

–       Nu încercaţi să demontaţi focoase sau alte elemente componente.

–       Nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente.

–       Nu ridicaţi, nu transportaţi sau nu introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi.

–       În zonele unde se presupune că ar exista muniţii neexplodate nu executaţi lucrări de îmbunătăţiri funciare, săpături manuale şi nu aprindeţi focul.

–       Interziceţi circulaţia vehiculelor, oamenilor şi animalelor în zonă;

–       Anunţaţi de urgenţă descoperirea muniţiei neexplodate la Poliţie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – 112

Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină la asistenţă medicală de urgenţă după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M.) – 3 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 6 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 9 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 1 intervenţie.

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    400

    Ma gandesc ca in alte parti e mai mult de lucru decat la ei …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.