Oltul câştigă o instituţie publică de nivel regional

Oltul câştigă o instituţie publică de nivel regional

314
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Şi nu este vorba de o instituţie oarecare, ci de una cu răspundere peste cinci judeţe: Inspectoratul Teritorial pentru Controlul în Transportul Rutier. Sediul instituţiei, aflată în subordinea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, a fost instalat pe strada Nicolae Titulescu, avându-l la cârmă, în funcţia de inspector şef teritorial, pe Mihai Braneţ, fost director al SC Transbuz SA Slatina. Până de curând acest inspectorat a avut sediul în judeţul Mehedinţi, la Drobeta Turnu-Severin.

 

„În primul rând, un rol determinant în venirea acestei instituţii cu sediul în Slatina l-a avut conducerea administrativă a judeţului, domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Paul Stănescu, şi domnul vicepreşedinte Marius Oprescu. Şi eu m-am luptat pentru asta, dar rolul determinant, cum spuneam, dânşii l-au avut. Judeţul Olt are nevoie de asemenea instituţii şi cred că stabilirea sediului inspectoratului nostru, unul teritorial, la Slatina este un început”, a declarat ieri, pentru Gazeta Nouă, Mihai Braneţ.

 

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt spun că schimbarea situaţiei în privinţa migrării celor mai importante instituţii din judeţ spre alte zone nu poate fi decât una benefică.

 

„Este un lucru foarte important că o asemenea instituţie îşi are sediul în Olt. După ce ani la rând judeţul nostru a tot pierdut instituţii şi, implicit, locuri de muncă, iată că situaţia s-a schimbat şi sperăm că Oltul îşi va întări rolul de judeţ-coordonator, ca să zicem aşa”, a declarat Marius Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt.

Înfiinţat la finele anului trecut, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a preluat din 4 decembrie 2011 atribuţiile de control ale ARR, RAR şi CNADNR.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.