Prevenirea criminalităţii, prioritară pentru poliţiştii olteni

Prevenirea criminalităţii, prioritară pentru poliţiştii olteni

262
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” a debutat ieri cu teme legate de delincvenţa juvenilă şi prevenirea victimizării minorilor. În curtea IPJ Olt, elevii mai multor şcoli şi licee din oraş au putut intra în contact direct cu elemente din dotarea poliţiştilor olteni. Laboratorul criminalistic a fost una dintre atracţii, dar nici armamentul poliţiştilor Serviciului Intervenţie Rapidă nu a fost ignorat de elevi. Astăzi, acţiunile continuă cu întâlniri ale poliţiştilor de proximitate cu elevii, în cadrul cărora se vor face unele simulări de furt. Elevii vor fi învăţaţi cum să reacţioneze în astfel de cazuri, dar, şi mai important, vor învăţa cum să prevină astfel de evenimente neplăcute.

Furturile din autoturisme, tot mai multe în Slatina

Ziua de miercuri este rezervată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului. Poliţiştii, împreună cu elevi voluntari vor merge pe marile artere de circulaţie, unde vor identifica autoturismele în care sunt lăsate la vedere bunuri de valoare, după care proprietarii vor fi informaţi cu privire la riscurile la care se expun. De asemenea, cei care stau în apartamente la parterul blocului, care au ferestre lăsate deschise sau bunuri la vedere, vor fi şi ei atenţionaţi.


„În special în Slatina, în ultima perioadă avem foarte multe furturi din autoturisme. Proprietarii îşi lasă borseta, telefonul sau alte bunuri la vedere, pradă sigură pentru infractori. Am constituit deja un grup de suspecţi şi în perioada următoare, cu siguranţă, vom realiza nişte flagrante cu poliţişti civili. Modul de operare este foarte rapid, în câteva secunde sparge geamul, ia ce găseşte şi fuge. Încercăm să facem mai mult pe această linie preventivă. Mi-aş dori ca la sfârşitul acestei săptămâni să înregistrăm cât mai puţine astfel de fapte”,
a spus inspectorul şef al IPJ Olt, comisar şef Ion Voicu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Joi, „săptămâna prevenirii criminalităţii” continuă cu acţiuni de preîntâmpinare a infracţiunilor săvârşite cu violenţă.

 

„Este vorba despre mica violenţă, care la noi este întâlnită în majoritatea localităţilor, în special în mediul rural. Vom avea o serie de activităţi în Mărunţei, Izvoare, Spineni, Tufeni, Văleni, Osica de Sus, Fălcoiu, localităţi în care avem asemenea evenimente”, a precizat şeful IPJ Olt.

Vinerea va fi dedicată activităţilor specifice siguranţei rutiere, cu acţiuni punctuale pe cauze generatoare de accidente. În această perioadă vor fi intensificate activităţile pe drumurile naţionale în vederea reducerii riscului producerii de accidente.


„La finalul acestei săptămâni vom face o analiză pentru a vedea dacă acţiunile noastre atât în mediul urban, cât şi în cel rural au avut eficienţă şi dacă se impune extinderea acestora şi în alte perioade până la sfârşitul anului”,
a conchis comisarul şef Ion Voicu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.