An agricol greu

An agricol greu

288
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Noul an agricol debutează în condiţii foarte grele din cauza secetei prelungite de care judeţul Olt, ca şi restul ţării, a avut parte. Rapiţa a fost cultivată pe o suprafaţă care acoperă nici jumătate din suprafaţa totală cultivată anul trecut.

 

„În judeţul Olt oamenii nu au mai însămânţat rapiţă aşa cum au însămânţat anul trecut. Acum doar 5.500, 6.000 de hectare au fost cultivate, în condiţiile în care în 2011 fermierii au însămânţat peste 13.000 de hectare. Nu se mai aruncă omul aşa, este secetă, pământul este lucrat foarte, foarte greu, aşa încât culturile sunt supuse calamităţii”, a declarat şeful Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Olt, Dan Bărăgan.

Anul acesta în Olt producţia la floarea-soarelui nu depăşeşte 1.300 kilograme la hectar, iar producţia la porumb este de o tonă boabe la hectar, ceea ce înseamnă o treime faţă de producţia anului trecut.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.