Posibile confruntări la alegeri în Dolj

Posibile confruntări la alegeri în Dolj

808
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ex-primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este foarte posibil să candideze la parlamentarele din decembrie şi că, dacă se va întâmpla, atunci va reprezenta colegiul 1 Craiova (Camera Deputaţilor) sau colegiul 1 Dolj pentru Senat (colegiile 1 şi 2 pentru Camera Deputaţilor). Solomon nu exclude nici una dintre variante. Colegiul le revine, din partea USL, peneliştilor, care, la această oră nu au stabilit cine anume va candida. Cele mai vehiculate nume, la această oră, sunt Pavel Badea, pentru Cameră, şi Marius Deca, fie pentru Cameră, fie pentru Senat. PDL şi PP-DD nu pot fi luate în calcul, din motive lesne de înţeles, deşi, pentru Senat, PDL ar putea conta pe sprijinul primarilor din comunele învecinate. Foarte discutată a fost revenirea pentru o candidatură pe colegiul 1 Senat a doctorului Irinel Popescu, din partea PNL, însă nimic nu este perfectat la această oră. În varianta unei confruntări Solomon – dr. Popescu, pentru Senat, şi a lipsei unui candidat de calibru PDL, mandatul se joacă. În oricare dintre celelalte două variante de confruntare, Solomon merge fluierând la Parlament. Pavel Badea a dovedit în cursa pentru stabilirea candidatului USL la locale că notorietatea din sport i-o depăşeşte pe cea politică de câteva ori, iar Deca n-a avut ceva de spus vreodată prin viaţa administrativ-politică a judeţului Dolj.

Se întoarce Gelu Vişan?

O luptă acerbă stă să înceapă pentru colegiul 8 – Băilesti (cu Afumaţi, Bârca, Cerăt, Cioroiaşi, Drănic, Galicea Mare, Galiciuica, Giubega, Giurgiţa, Goicea, Întorsura, Izvoare, Lipovu, Măceşu de Sus, Perişor, Radovan, Siliştea Crucii). Din partea USL va candida cel mai probabil Cosmin Enea (PNL). Colegiul 8 este, se pare, vizat şi de secretarul general PDL Dolj, Ştefan Stoica, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj la localele din iunie 2012. PNL are câţiva primari care s-au mişcat bine la locale, stoica are experienţa unei campanii în care a smuls procente bune în faţa unuia dintre cei mai titraţi preşedinţi de consiliu judeţean din România – Ion Prioteasa. În fine, cea mai mare necunoscută rămâne actualul deputat din colegiu, Gelu Vişan, care poate candida din nou, chiar dacă nu de la PDL, care i-a retras sprijinul politic. Apariţia lui Vişan ar strica rău socotelile celorlalţi doi, dar mai ales pe cale ale lui Ştefan Stoica, având în vedere bazinul electoral PDL-Vişan. Practic, Stoica, aflat în Pole position graţie campaniei recente pe care a gestionat-o spre rezultatul maxim posibil, va trebui să lupte împotriva a doi candidaţi cu resurse. Colegiul este însă suficient de mare, însă aici nu dezbatem decât victoria, nu şi intrarea în Parlament prin redistribuirea voturilor, care este alt subiect.

Kill Bill ar vrea la ţară

Şeful din teritoriul doljean al PP-DD, Mihai Cilibiu, memorat Kill Bill, stă şi el în cumpănă dacă să candideze. Şi nici n-ar vrea la Craiova, pentru că “este prea greu”. Cilibiu pare conştient că obligaţia sa este să candideze, dar, în situaţia că nu i se va dicta unde să presteze, nu ştie în care dintre cele 10 colegii din Dolj pentru Camera Deputaţilor va candida.

Veterinarul Safta vs. ex-prefectul ex-secretar de stat Ion Călin?

Surse din PDL susţin că doctorul veterinar Doru Safta, militant cu acte în regulă la PP-DD la localele din iunie, va candida pentru PDL în colegiul uninominal 10, în care deputat este I0n Călin, PSD. Fost prefect de Dolj, fost viceprimar al Craiovei, fost ministru – secretar de stat. Marian Bădîrci

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    242

    Numai ”panarame”.
    Bine ca mai exista oameni ca lumea pe ici, pe colo, care isi fac treaba.
    Daca era sa fie dupa tot felul de ”deputati” si „senatori” nici nu mai existam.

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    403

    Craiova a dus-o prost tot timpul din punctul de vedere al senatorilor si deputatilor, nu ca Timisoara sau Cluj, unde oamenii chiar isi dau silinta pentru orasele lor … parerea mea …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.