Isu dolj: Interventii pentru stingerea incendiilor de vegetatie uscata

Isu dolj: Interventii pentru stingerea incendiilor de vegetatie uscata

230
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a opt incendii de vegetaţie uscată în Municipiului Craiova pe strada Eliza Opran şi zona Popoveni şi pe raza localităţilor Podari, Catane, Coţofenii din Faţă, Coşoveni şi Ştefan cel Mare (judeţul Olt).

Din cauza focului deschis în spaţii deschise şi a unui rest de ţigară aprins şi aruncat la întâmplare de către persoane necunoscute, au ars aproximativ 105 ha de vegetaţie uscată. 50 metri liniari gard din lemn, 50 cruci, 4 tulpini de plop şi 3000 kg reziduuri menajere.

         De asemenea, Serviciile Vountare pentru Situaţii de Urgenţă din localitaţăle Murgaşi, Orodel, Dobreşti, Afumaţi şi Calopăr au participat la stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată.

 

În activităţile casnice curente şi sezoniere pe care le desfăşuraţi în gospodării şi anexele acestora, trebuie să ţineţi seama de câteva reguli de bază privind prevenirea şi stingerea incendiilor cum ar fi:

►Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă; locurile cu pericol de incendiu, în care se aplică această interdicţie, se stabilesc şi se marchează de persoanele în drept.

►Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii.

►Arderea miriştilor se face numai după luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii.

►Utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile: lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc., fără a fi supravegheat şi asigurat prin măsuri corespunzătoare.

►Luarea măsurilor pentru prevenirea jocului copiilor cu focul în condiţii şi în locuri în care se pot produce incendii constituie o obligaţie a persoanelor care răspund, potrivit legii, de creşterea, educarea şi îngrijirea copiilor.

 

Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină la 9 intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M.) – 1 intervenţie;

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie;

         Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 3 intervenţii;

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 2 intervenţii;

Garda Bechet (E.P.A.) – 2 intervenţii.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.