Au ars peste 100 de hectare

Au ars peste 100 de hectare

310
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 Zi de foc pentru pompierii de la Staţia Scorniceşti care au intervenit în mai puţin de cinci ore pentru stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată, în urma acestora fiind mistuite de flăcări mai bine de 100 de hectare de mirişti, vegetaţie uscată, mărăciniş, dar şi pomi fructiferi pe o suprafaţă de patru hectare.

Prima intervenţie de acest fel a avut loc la ora 14.17, în comuna Optaşi, unde, un apel primit prin intermediul Serviciului Unic 112, anunţa izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată pe o suprafaţă foarte mare. La locul intervenţiei s-a deplasat o autospecială pentru lucru cu apă şi spumă, militarii intervenind aproximativ patru ore pentru stingerea celor peste 25 de hectare de vegetaţie cuprinse de flăcări şi reuşind să stingă incendiul în limitele găsite.

La aceeaşi oră, 14.17, un alt apel de urgenţă anunţa izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată care s-a propagat la două gospodării şi o societate comercială. Cu toate eforturile militarilor care au acţionat circa trei ore pentru stingerea incendiului, cu o autospecială pentru lucru cu apă şi spumă, au ars 10 hectare de vegetaţie uscată, circa 45 de hectare mirişte şi s-au degradat 200 de tone îngrăşăminte chimice aparţinând unei societăţi comerciale şi cinci hectare de vegetaţie uscată şi pomi fructiferi pe o suprafaţă de circa patru hectare, aparţinând lui Petru S. Cauza probabilă a incendiului este folosirea focului deschis în spaţii deschise, focul propagându-se de la un incendiu de vegetaţie uscată.

Apoi, la ora 18.42, pompierii de la Staţia Scorniceşti au intervenit în comuna Bărăşti, sat Ciocăneşti, pentru stingerea tot a unui incendiu de vegetaţie uscată. Intervenţia a durat aproximativ o oră şi jumătate, fiind mistuite de flăcări aproximativ 25 de hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.