Salubritatea lui Solomon şi Sirop

Salubritatea lui Solomon şi Sirop

434
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Externalizarea Salubrităţii de la Primărie din urmă cu un an a declanşat un conflict între primarul Antonie Solomon şi directorul SC Salubritate Craiova SRL, Flavius Sirop. Aceştia şi-au aruncat replici dure în conferinţele de presă pe care le-au susţinut ieri, dar niciunul nu a venit cu o soluţie clară.

De la 1 martie, Craiova nu va mai putea beneficia de serviciile Salubrităţii. Străzile vor rămâne nemăturate dacă autorităţile nu vor găsi o soluţie. Problema a apărut în urmă cu un an, când Salubritatea a fost externalizată şi transformată într-un SRL, al cărui unic acţionar este consiliul local. Acestă decizie a venit după de Guvernul Boc a plafonat numărul maxim de posturi în administraţie. Pentru păstrarea cât mai multor angajaţi ai Primăriei, aleşii locali au găsit soluţia externalizării acestui serviciu. În fruntea SRL-ului a fost numit Flavius Sirop, membru PDL propus de colegul de partid Mărinică Dincă, viceprimarul care la acea vreme avea atribuţiile lui Antonie Solomon.

Însă, contractul de delegare a gestiunii semnat de Flavius Sirop şi Antonie Solomon nu este bun, iar  Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice a refuzat să acorde licenţă Salubrităţii. Motivul este perioada contractului, de 49 de ani.

Salvare pentru salubritate

Directorul Salubrităţii susţine că a reuşit să obţină o licentă temporară, valabilă un an de zile. Antonie Solomon afirmă că asta nu ajută cu nimic situaţia. „Salubritatea are o licenţă provizorie, dar nu poate funcţiona fiindcă noi suntem singurii acţionari şi e conflict de interese. Voi supune Consiliului Local Municipal un proiect în luna februarie, prin care aceasta să revină la RAADPFL, ca serviciu. Sunteam prea săraci şi nu ne permitem să privatizăm acest serviciu”, a completat primarul Craiovei.

Mai mult, în şedinţa ordinară din 26 ianuarie, consilierul PSD Gheorghe Nedelescu este de acord cu intenţiile lui Solomon. „Fac orice pentru salvarea Salubrităţii pentru că trebuie să rămână în subordinea Primăriei”, a completat Nedelescu. De cealaltă parte, Flaviu Sirop îl acuză pe Antonie Solomon de incompetenţă. „Nu poţi să te ascunzi la nesfârşit în spatele unor greşeli ale subordonaţilor, nu poţi să nu-ţi asumi ceea ce ai semnat. Nu poţi să ieşi acum o lună şi să spui că situaţia este rezolvată pentru un an, ca să aflăm acum că e rezolvată pentru două luni şi să ne răzgândim. Eu nu cred în soluţii salvatoare de ultim moment”, a spus Sirop.

Soarta SC Salubritate Craiova SRL va fi decisă în luna februarie, când primarul Antonie Solomon va propune Consiliului Local un proiect în acest sens. Până atunci, străzile Craiovei vor continua să fie curăţate de SRL-ul care funcţionează fără licenţă.


 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.