Sănătatea din Olt a mai primit o gură de oxigen

Sănătatea din Olt a mai primit o gură de oxigen

662
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Spitalele au primit bani pentru medicamentele şi materialele sanitare consumate în tratarea bolnavilor cuprinşi în programele naţionale (cu menţiunea expresă de a plăti furnizorii de medicamente şi materiale şi a-şi reduce astfel arieratele), dar şi o suplimentare de contract; farmaciile şi-au primit şi ele o parte din banii restanţi tot pe medicamentele eliberate în cadrul programelor naţionale, dar şi pentru reţetele gratuite şi compensate; laboratoarele, care în septembrie n-au mai avut niciun ban din contract, iar pentru octombrie situaţia se preconiza tot sensibilă, pot face acum din nou programări pentru investigaţii de specialitate gratuite.

 

Nu curge lapte şi miere, recunoaşte directorul de contractări din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, Sorina Oancea, dar „se realizează o normalizare”.

 

Farmaciştii din unităţile cu circuit deschis aşteptau aceşti bani pe anumite programe (diabet, oncologie, post-transplant etc.) chiar de anul trecut. Banii primiţi nu acoperă, însă, decât primele două luni din 2012, dar li se dau speranţe că urmează şi alţii.

 

„Până la sfârşitul anului sperăm să recuperăm toate restanţele”, a mai spus directorul Oancea.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.