Municipalitatea aşteaptă finanţare europeană pentru reabilitarea altor 221 de scări de bloc

Municipalitatea aşteaptă finanţare europeană pentru reabilitarea altor 221 de scări de bloc

273
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În prezent, din bugetul local se realizează anveloparea prin programul concurs „Slatina-oraş verde, oraş curat”.

 

„Au fost premiate 182 de scări de bloc. La această dată sunt finalizate lucrările la un număr de 67 de scări de bloc, în execuţie, în diferite faze, aflându-se 53 de scări. Numărul acestora se modifică zilnic, odată cu finalizarea lucrărilor la unele scări şi demararea la altele”, a precizat viceprimarul Mihaela Stana.
Aceasta a precizat că în ultima şedinţă de consiliu local a fost aprobată preluarea cheltuielilor de la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru creşterea eficienţei energetice pentru patru blocuri de pe Aleea Mărului. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul local.
Cu fonduri de la bugetul naţional, prin Ordonanţa 18 privind programul de reabilitare a blocurilor de locuinţe, etapa a treia, vor fi realizate nouă blocuri din Slatina.

 

„Lucrările urmează să fie demarate, aşteptăm ca în câteva săptămâni să primim finanţare”, a mai spus Mihela Stana.
Cea de-a treia sursă de finanţare o reprezintă fondurile europene. Autorităţile locale pregătesc proiectele pentru a primi finanţare.
„Până acum avem depuse documentaţii pentru 221 de scări de bloc, numărul contractelor de mandat încheiate fiind de 156. Pe baza acestor documentaţii vor fi întocmite cereri de finanţare, iar în situaţia în care toate cele 221 de scări de bloc vor fi aprobate, anul viitor ne îndeplinim obiectivul, acela de a avea 50% din blocurile din municipiul Slatina reabilitate termic”, a conchis Mihaela Stana.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.