Intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată

Intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată

288
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au fost solicitate să intervină la 10 cazuri de  asistenţă medicală de urgenţă şi pentru stingerea a 7 incendii, din care 6 incendii de vegetaţie uscată şi un incendiu la o casă de locuit.

Incendiile de vegetaţie uscată au fost pe raza localităţilor Craiova, Drănic, Vârvoru de Jos, Coţofenii din Dos şi Afumaţi , unde din cauza focului deschis în spaţii deschise au ars aproximativ 845 ha vegetaţie uscată, iar cea mai mare suprafaţa incendiată a fost pe raza localităţii Vârvoru de Jos, fiind distruse 800 ha de vegetaţie uscată.

Nu au scăpat de intervenţii nici Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Malu Mare, Argetoaia, Afumaţi, Coţofenii din Dos, Celaru şi Galicea Mare, care au intervenit pentru stingerea a şase incendii de vegetaţie uscată în raioanele de intervenţie.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă aparţinând lui Adrian C., în municipiul Craiova, str. Pui de Lei, incendiul propagâdu-se la un garaj şi la o magazie de cereale, aparţinând lui Nicolae V..

Echipajele de pompieri ajunse la faţa locului au constatat că incendiul se manifesta cu flacără la acoperişul şi în interiorul casei, propagându-se la un garaj şi la o magazie, aflate în gospodăria vecină.

Din cauza unui scurtcircuit electric au ars la cetăţeanul Adrian C. acoperişul casei pe suprafaţă de aproximativ 40 m2 ,mobilierul din cameră şi hol, un frigider, un aragaz,  două televizoare şi un contor electric, iar la cetăţeanul                     Nicolae V.  au ars acoperişul garajului pe o suprafaţă de aproximativ 40 m2 , omagazie cereale pe o suprafaţă de aproximativ 8 m2 , 2 tone grâu şi 1,5 tone porumb.

 

Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare a intervenit pentru asistenţă medicală de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (E.P.A) – 1  intervenţie.

               Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 1 intervenţie.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 1 intervenţie.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 1 intervenţie.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 6 intervenţii.

Reamintim cetăţenilor, conform legislaţiei în vigoare, că sunt obligaţi să respecte în orice împrejurare regulile, măsurile şi normele de prevenire a incendiilor şi să nu pericliteze prin deciziile şi faptele lor viaţa, bunurile materiale şi mediul înconjurător.

                   Reguli de bază privind instalaţiile electrice:

►Aparatele electrice, cablurile electrice, prizele şi întrerupătoarele cu defecţiuni sunt surse frecvente de incendiu.

►Pentru remedierea aparatelor şi instalaţiilor electrice defecte se apelează la specialişti.

►Nu utilizaţi aparatele electrice cu mâinile ude. Riscaţi să vă electrocutaţi şi să suferiţi arsuri.

►Nu trageţi de cablul pentru debranşarea unui aparat electric. Acesta se poate deteriora, devenind o sursă de incendiu.

►Nu folosiţi prize multiple: adeseori suprasolicitate, acestea se încălzesc şi există riscul producerii unui incendiu.

►Nu cumpăraţi jucării electrice care se conectează direct la priză: o jucărie prin care trece o tensiune de 220V poate fi periculoasă pentru un copil. Vă recomandăm jucăriile echipate cu un transformator de protecţie care reduce tensiunea la o valoare inofensivă, de regulă de 12V.

►Nu amplasaţi un obiect metalic de lungime mare (scară, ţeavă, antenă, etc.) în apropierea unei linii electrice aeriene: aceasta conduce adesea la accidente mortale.

►In cazul unui scurtcircuit, se interzice folosirea, la înlocuirea siguranţei, a unui fuzibil cu diametrul mai mare decât cel corect: prin utilizarea unui fuzibil mai gros, a liţelor, cuielor, monezilor, în cazul suprasolicitării reţelei electrice sau a unui scurtcircuit, acesta nu se mai poate topi, conducând la încălzirea puternică a cablului de alimentare sau a prizei, în aceste condiţii putându-se declanşa un incendiu.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.