Şcoala în Dolj: păduchi, râie şi mizerie  

Şcoala în Dolj: păduchi, râie şi mizerie  

1.249
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 
Sute de copii cu păduchi, râie, clădiri în prag de prăbuşire şi multă mizerie. Aşa arată începutul de an şcolar în judeţul Dolj, Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au efectuat mai multe controale în unităţile de învăţământ din judeţ, de la începutul noului an şcolar.
În urma acestor verificări, inspectorii DSP au depistat peste 300 de elevi cu păduchi, mai exact, 186 din mediul urbani şi 190 din rural.  Alţi zece copii au fost diagnosticaţi cu scabie, trei  cu gripă, 171 cu angină şi unul cu varicelă. Elevii cu probleme de sănătate, au fost trimişi acasă, sau la medic şi se vor întoarce la şcoală după ce se vor vindeca.
Acestea nu sunt însă singurele probleme depistate. Două grădiniţe, una din comuna Argetoia şi cealaltă din Braloştiţa, au fost închise, deoarece clădirile erau în stare avansată de degradare, iar grupurile sanitare erau, de fapt, gropi, acoperite cu construcţii de lemn.  Din cauza unor deficienţe similare, peste 200 de unităţi de învăţământ din judeţ nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.