Liviu Prunaru va fi desemnat ”Cetățean de onoare” al Craiovei

Liviu Prunaru va fi desemnat ”Cetățean de onoare” al Craiovei

1.684
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Violonistul Liviu Prunaru va fi desemnat cetățean de onoare al municipiului Craiova, vineri 5 octombrie, ora 19:00, la Filarmonica ”Oltenia”, de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Consiliul local a votat proiectul de hotărâre prin care prin care s-a propus conferirea titlului “Cetăţean de Onoare” al Municipiului Craiova violonistului Liviu Prunaru. În ședința de consiliu s-a cerut de asemenea corectarea textului: ”Se conferă, titlul „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Craiova, domnului Liviu Prunaru – în semn de recunoştinţă pentru marile calităţii artistice care îl definesc, pentru capacitatea de a se dărui prieteniei şi tuturor celorlalţi, pentru marea sa dragoste purtată Craiovei şi oamenilor săi”, cu o exprimare mai fericită. Liviu Prunaru s-a născut la Craiova în 1942, pe 18 aprilie împlinind vârsta de 43 de ani. Liviu Prunaru a cântat ca solist cu orchestre importante – Royal Philarmonic Orchestra, Londra, London Symphony Orchestra, Belgium National Orchestra – sub conducerea unor prestigioși șefi de orchestră. În prezent, este Konzertmeister în orchestra “Concertgebouw” din Amsterdam, orchestră declarată cea mai bună din lume în anul 2008 și, în același timp, profesor de vioară și director artistic la “Academia Menuhin” din Gstaad, Elveția

Sursa: lupamea.ro



1 COMENTARIU

  1. #1

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.