Eroii României

Eroii României

351
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Astăzi, am avut deosebita plăcere să primesc la Parlament vizita unei delegaţii a Asociaţiei naţionale a veteranilor de război din România (ANVR), condusă de generalul (ret.) Marin Dragnea, preşedintele ANVR, şi de generalul-maior (ret.) Victor Goanţă, preşedintele Asociaţiei invalizilor de război, vicepreşedintele ANVR.

Sunt cu inima alături de aceşti aceşti bravi ostaşi ai Armatei Române ale căror fapte de arme stau înscrise cu litere de aur în Cartea de Istorie a poporului român, ca mărturie peste timp a celor care au slujit cu cinste, devotament şi cu mândrie Patria sub Drapel.
Datorăm un profund respect veteranilor de război care au luptat cu toată fiinţa şi puterea pe front în cel de-Al Doilea Război Mondial şi ostaşilor care au căzut la datorie rămânând de cele mai multe ori necunoscuţi, pentru ca generaţiile prezente să trăiască într-o lume liberă şi demnă.

Am fost mâhnit să aflu că în loc de eternă recunoştinţă şi preţuire, veteranii de război duc acum o viaţă nedreaptă, plină de privaţiuni şi de prea puţin ajutor din partea statului. Tocmai de aceea, am discutat împreună cu distinşii mei oaspeţi de astăzi aspecte legate de măsurile instituţionale necesare îmbunătăţirii situaţiei veteranilor, invalizilor şi văduvelor de război, precum şi respectarea prevederilor Legii nr. 44/1994, referitoare la asistenţa medicală şi scutirea de la unele taxe şi impozite. Îmi voi manifesta de fiecare dată deschiderea şi disponibilitatea pentru acest tip de dialog şi voi sprijini, în limita competenţelor, asigurarea şi îmbunătăţirea drepturilor veteranilor, invalizilor şi văduvelor de război, ca expresie a recunoştinţei pe care societatea o datorează acestora.

Cred cu tărie că după ce şi-au sacrificat tinereţea şi sănătatea pentru ţară, bravii noştri ostaşi merită măcar să aibă parte de o bătrâneţe mai liniştită,. Lor le datorăm din plin preţuirea, dragostea şi recunoştinţa noastră supremă.

 

Articol scris de Valeriu Zgonea



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.