MESAJUL PREFECTULUI JUDEŢULUI DOLJ, ELENA COSTEA, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei

MESAJUL PREFECTULUI JUDEŢULUI DOLJ, ELENA COSTEA, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei

340
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

“Încă din 1994, la iniţiativa UNESCO şi a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, la data de 5 octombrie marcăm Ziua Mondială a Educaţiei. Această zi este sărbătorită în peste 200 de ţări în semn de recunoaştere a rolului pe care educaţia îl are în evoluţia societăţii.
De Ziua Mondială a Educaţiei, cinstim şcoala, profesorii şi elevii deopotrivă, cinstim valoarea actului didactic şi rolul său în menţinerea şi dezvoltarea tezaurului de valori morale, ştiinţifice şi culturale ale unei naţiuni. Transferul tezaurului de valori între generaţii se datorează profesorilor şi se cuvine să le mulţumim pentru aceasta, dar şi pentru că şi-au dedicat viaţa formării noastre.
Educaţia, profesorul, trebuie să fie în centrul atenţiei întregii societăţi, iar astăzi, când trăim momentul schimbării, avem nevoie de un sistem educaţional adecvat, temeinic şi în concordanţă cu actualitatea mediului socio-economic.
Rolul învăţământului este acela de a produce importante şi sigure valori autentice, iar profesorii sunt cei care, prin seriozitate, răbdare, rigoare şi profesionalism, fac posibilă dezvoltarea educaţională a individului. Pentru aceasta, suntem datori să le arătăm dascălilor respectul cuvenit şi să le mulţumim pentru efortul considerabil pe care îl depun în formarea tinerilor de mâine, dar şi pentru că
s-au dăruit necondiţionat educaţiei în numele viitorului.  
În numele Instituţiei Prefectului – Judeţul Dolj şi al meu transmit
tuturor educatorilor, învăţătorilor şi profesorilor din judeţul Dolj, multă sănătate şi putere de muncă. Le mulţumesc pentru dăruirea cu care au format atâtea generaţii de tineri. La mulţi ani!”



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.