Slătinenii îşi servesc astăzi oaspeţii cu cea mai mare ciorbă de praz...

Slătinenii îşi servesc astăzi oaspeţii cu cea mai mare ciorbă de praz din ţară

377
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Acţiunea de gătire şi degustare a ciorbei de praz se derulează în faţa Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu” Olt, unde a fost amplasat un cort încă de la primele ore ale dimineţii. Bucătarii au început să fiarbă apa începând cu ora 10.00, după care, în frunte cu viceprimarul Slatinei, Minel Prina, au început să toace legumele.

„Am vrut iniţial să gătim cea mai mare ciorbă de praz din lume, dar după ce am făcut verificări am descoperit că cea mai mare ciorbă înregistrată în Cartea Recordurilor are peste 26.000 litri. Aşa că am decis ca anul acesta să ne rezumăm la cea mai mare ciorbă de praz din România şi la anul, la următoarea ediţie a festivalului, când va fi gata şi bazinul de înot, să facem acolo cea mai mare ciorbă din lume. Ne aşteptăm să ne iasă aproximativ 600 de porţii, pe care vom începe să le împărţim după ora 17.00, tuturor celor care vor dori să guste din cea mai mare ciorbă de praz oltenească”, a declarat Minel Prina.

 

Sute de kilograme de legume

 

Pentru a reuşi să prepare nu numai o cantitate foarte mare de ciorbă, ci şi una gustoasă, bucătarul şef Minel Prina a ales să folosească următoarele ingrediente: şase kilograme de ardei gras, douăsprezece kilograme de ceapă, trei kilograme de făină, douăsprezece kilograme de smântână, şase kilograme de lămâi, trei kilograme de leuştean, douăsprezece kilograme de morcov, şase kilograme de orez, 72 de kilograme de praz, nouă kilograme de pătrunjel şi păstârnac, douăsprezece kilograme de ţelină, şase litri de ulei şi alte şase kilograme de sare.

Tot în cursul zilei de vineri sunt programate: festivităţile de premiere la secţiunile de caricatură şi creaţie literară, începând cu ora 15.00, precum şi mai multe concursuri ad-hoc, la care vor lua parte epigramişti, umorişti şi caricaturişti. Admiratorii lui Ştefan Popa Popa’s şi ai lui Gabriel Bratu sunt invitaţi spre seară la un salon internaţional compus din lucrări ale celor doi caricaturişti, la Galeria Artis, după ora 17.00, iar în sala Centrului Cultural „Eugen Ionescu” se va derula concursul de interpretare, recitaluri dramatice-umor, în intervalul 17.00-20.00.
Ziua va fi încheiată cu recitaluri susţinute de: Manuela Moţocu, Liliana Matei şi Emilia Ghinescu.

 

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.