Acţiune de amploare în mediul rural

Acţiune de amploare în mediul rural

255
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În noaptea de 05/06.10.2012, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Ordine Publică a fost organizată şi executată o razie având drept scop prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, a faptelor comise cu violenţă şi a activităţilor comerciale ilicite din mediul rural.
Aproximativ 190 efective au participat la activităţile desfăşurate cu această ocazie, printre care poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, luptători de la Serviciul de Intervenţie Rapidă şi jandarmi.
La 34 unităţi de alimentaţie publică au fost efectuate verificări şi controale, dintre care 6 discoteci şi 28 baruri, iar în trafic au fost verificate 218 autovehicule. Astfel, au fost legitimate aproximativ 350 persoane, dintre care 251 au fost controlate sumar de arme albe.
Ca urmare a abaterilor de natură penală constatate în cadrul raziei au fost întocmite 16 dosare penale, în care poliţiştii continuă activităţile de cercetare în conformitate cu prevederile legale.
Totodată, au fost aplicate 140 sancţiuni contravenţionale, dintre care 28 conform Legii 61/1991R, 108 amenzi conform O.U.G. 195/2002 şi alte 4 sancţiuni aplicate la Legea nr.12/1990 R, valoarea totală a amenzilor aplicate ridicându-se la suma de 32.400 lei.
Exemple:
– Cu ocazia controlului efectuat la un bar din comuna Giubega s-a constatat că unitatea nu avea angajat personal specializat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice pe timpul programului de funcţionare. Administratorului D.VICTOR i s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile Legii 61/1991-Rep.
– A fost depistat GIUBELAN ADRIAN, 25 ani, din comuna Moţăţei, care avea emis pe numele său mandat de executare a pedepsei privative de libertate de către Curtea de Apel Craiova, având de executat 1 an şi 4 luni pentru infracţiuni la regimul circulaţiei. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.