Microîntreprinderile pot opta pentru tipul de impozitare până marţi

Microîntreprinderile pot opta pentru tipul de impozitare până marţi

1.270
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Începând cu anul fiscal 2012, microîntreprinderile pot opta pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, dacă îndeplinesc anumite condiţii şi dacă optează pentru această variantă până în 31 ianuarie.

„Pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: au de la unu la nouă salariaţi inclusiv; au realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei al 100.000 euro; capitalul social al firmei este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale; realizează venituri altele decât cele provenite din activităţi desfăşurate în domeniul bancar, în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital sau în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului. Opţiunea pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor se poate depune până la data de 31 ianuarie 2012 inclusiv, prin completarea şi depunerea formularului 010”, a explicat Mihaela Marinescu, purtător de cuvânt al DGFP Olt.

 

Nu pot opta pentru acest sistem de impunere persoanele juridice care au capitalul social deţinut de un acţionar sau asociat persoană juridică cu peste 250 de angajaţi.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.