Bugetul judeţean, aprobat de consilieri

Bugetul judeţean, aprobat de consilieri

842
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectul bugetului propriu al Consiliului Judeţean Olt pe anul 2012, elaborat în conformitate cu Legea bugetului de stat şi Legea privind Finanţele Publice, a fost aprobat cu unanimitate de voturi de către consilierii judeţeni, întruniţi în şedinţă ieri. Sumele defalcate din TVA repartizate CJ Olt, pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate, prevăzute în proiect sunt în sumă de 39.350.000 lei.

 

Aceste sunt repartizate astfel: „Sistemul de protecţie a copilului – 14, 6 milioane lei, centre de asistenţă socială a persoanelor cu handicap – 6,1 milioane lei, acordarea de produse lactate şi de panificaţie şi miere de albine – 9,4 milioane lei, învăţământ special şi centru judeţean de resurse şi asistenţă educaţională – 4,8 milioane lei, hotărâri judecătoreşti pentru plata salariilor învăţământului special şi centrului de resurse şi asistenţă educaţională – 43.000 lei”, se arată în proiectul de hotărâre. Sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale au un cuantum de 13,6 milioane lei, iar sumele pentru drumurile judeţene şi comunale în valoare de 10,5 milioane lei.

 

41 milioane lei – drepturile persoanelor cu handicap

Subvenţiile repartizate de ministerele de resort prin CJ Olt prevăzute în proiectul de hotărâre sunt: 41,1 milioane lei drepturile persoanelor cu handicap, 600.000 lei pentru finanţarea camerelor agricole. Subvenţiile de la bugetul de stat către bugetele locale, necesare derulării proiectelor finanţate prin Fondul Extern Nerambursabil, au un total de 2,8 milioane lei. Din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale, se alocă cotele: „11,25% la bugetul local al judeţului, reprezentând 21,3 milioane lei; 18,5% reprezentând 37,8 milioane lei, din care 9,5 milioane lei se alocă bugetului judeţului; 41,75% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor”, se arată în raportul cu privire la bugetul pe acest an.

Pentru întreţinerea, repararea şi modernizarea drumurilor s-au prevăzut 7,3 milioane lei, iar fondul de rezervă la dispoziţia CJ Olt este de 667.000 lei. Pentru derularea în continuare a unor proiecte ale cărui beneficiar este CJ Olt, instituţia judeţeană a apelat la un credit de 20 milioane lei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.