Ramona Bădescu, ambasadorul Craiovei la Roma

Ramona Bădescu, ambasadorul Craiovei la Roma

5.699
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Consilierul primarului Romei, Ramona Bădescu, craioveanca ce reprezintă comunitatea de români în Italia, s-a întâlnit, miercuri, cu primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu. Cântăreaţa doreşte ca Bănia să devină partener în mai multe proiecte menite să îi ţină pe românii din Italia cu sufletul tot mai aproape de locurile natale.

În anul 1996, craioveanca Ramona Bădescu s-a stabilit în Italia. Însă, niciodată nu şi-a uitat originea şi a încercat să fie un ambasador pentru România în Italia. S-a decis să îmbunătăţească imaginea românilor în faţa italienilor şi a autorităţilor din Cizmă şi de cele mai multe ori a şi reuşit. Acum, Ramona Bădescu s-a decis să ducă tradiţia şi obiceiurile olteneşti şi în Italia, la Roma, acolo unde se află o importantă comunitate de români, formată în mare parte din craioveni. Pentru acest lucru, Ramona are nevoie de sprijinul autorităţilor locale craiovene. “Am primit în cursul zilei de astăzi (n.red. miercuri) vizita Ramonei Bădescu. Îşi doreşte să realizeze câteva evenimente pentru românii din Italia, în special din Roma, şi a venit să ne ceară ajutorul. Probabil va exista şi o vizită a mea acolo pentru a discuta cu cetăţeni din Craiova plecaţi peste hotare pentru a pune la punct un parteneriat de colaborare între primăria din Craiova şi cea din Roma. De asemenea, Ramona Bădescu doreşte şi o înfrăţire între Craiova şi Napoli”, a declarat, pentru Lupa, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Posibil să onoreze invitaţia

Reprezentanţii Instituţiei Primarului Municipiului Craiova sunt în discuţii cu Ramona Bădescu pentru o eventuală prezenţă a acesteia la Zilele Municipiului Craiova. Nu se ştie încă dacă aceasta va participa încă în calitate de simplu invitat sau dacă va şi concerta pe scena craioveană.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.