Parlamentare 2012: Candidaţii Doljului

Parlamentare 2012: Candidaţii Doljului

603
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Senatorul Mircea Geoană va candida sub sigla USL la Dolj, pe colegiul 5 de Senat pe care îl şi deţine, a declarat preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa. “Am susţinut candidatura lui Mircea Geoană la Dolj, pentru a da stabilitate, adică pentru a fi un sprijin şi pentru ceilalţi doi deputatţi: Ion Călin şi Valeriu Zgonea”, a spus Ion Prioteasa. La Senat va candida din partea PSD, în locul primarului Olguţa Vasilescu. Florea Voinea, pe colegiul 3, a mai spus Prioteasa. La Senat pe Craiova va candida secretarul de stat Mihai Fifor, preşedintele PSD Craiova, pe colegiul 2, iar deputatul Florentin Gust rămâne să candideze pe colegiul 4, Craiova. Fostul june peremist Nicu Vasilescu rămâne în cărţi pentru colegiu 2 la deputaţi pe Craiova. Ceilalţi actuali parlamentari de Dolj PSD vor candida pe colegiile lor: Petre Petrescu, deputaţi, colegiul 5, Valeriu Zgonea, deputaţi, colegiul 9, Claudiu Manda, deputaţi, colegiul 6, Ion Călin, deputaţi, colegiul 10.

PDL, cu Dincă , Marcea şi Giugea la Senat
PDL Dolj a bătut în cuie proprii lista de candidaţi la alegerile parlamentare din 9 decembrie. A fost nevoie ca pretendenţii să treacă de Codul Etic al Alianţei România Dreaptă, potrivit căruia nu vor putea candida persoanele condamnate definitiv, arestate preventiv, trimise în judecată sau care au averi disproporţionate, care au încheiat contracte netransparente cu statul, au colaborat cu Securitatea sau au trecut de la un partid la altul. Iată pe cine trimite PDL Dolj (ARD) la “preselecţie”: Mărinică Dincă , Senat, colegiul 1, Craiova, Marcel Marcea, Senat, Băileşti, Mihai Surpăţeanu, Senat, colegiul 2 Craiova, Daniel Drîgnei, Senat, Dăbuleni, Nicolae Giugea, Senat, Filiaşi, iar pentru Camera Deputaţilor: Eugen Călinoiu, colegiul 1 Craiova, Constantin Dasccălu, colegiul 2 Craiova, Dan Cherciu, colegiul 3 Craiova, un reprezentant PNŢCD, colegiul 4 Craiova, Ştefan Stoica, Cornel Popa, Doru Safta, Veta Păsculescu, Ileana Şerban şi Cosmin Călin.

Solomon, Vişan, Neţoiu şi Georgescu, la PP-DD
Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, şi fostul său viceprimar, pedelsitul Mărinică Dincă, se vor confrunta în bătălia parlamentarelor pentru Senat, pe colegiul 1 Craiova. Solomon va candida, aşa cum am prezentat, în exclusivitate, pentru PP-DD, în competiţie cu “călăul” său din PDL, cel care l-a exclsus: Mărinică Dincă. Nu se ştie cine va candida din partea USL, ultima variantă vehiculată fiind cea a lui Cosmin Enea, PNL, care, iniţial, viza colegiul 4 de Senat – Băileşti. Consilierul municipal Mihai Cilibiu, preşedintele PP-DD Dolj, va candida la Camera Deputaţilor, în decembrie, pe colegiul 1 Craiova, potrivit surselor nouapresa.ro. “Kill Bill” Cilibiu face astfel echipă cu fostul primar Antonie Solomon, care va candida la Senat pe colegiul 1 Craiova. PP-DD nu şi-a stabilit încă un reprezentant pentru colegiul 2 Craiova la Camera Deputaţilor, adică tot în teritoriul lui Solomon. Este foarte probabil ca acesta să fie Gigi Neţoiu, însă în partid sunt aşteptaţi săptămâna aceasta şi alţi politicieni cu notorietate. Fostul prefrect de Dolj şi secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului, Eugen Georgescu, va candida cel mai probabil pe listele PP-DD la Senat, la parlamentarele din această iarnă. Potrivit surselor noastre, Georgescu ar prefera colegiul 5, în luptă cu senatorul Mircea Geoană şi cu pedelsitul Daniel Drîgnei. Deputatul Gelu Vişan, rămas fără susţinere politică laPDL, este şi el aşteptat în PP-DD, pentru o nouă candidatură, fie pe Craiova, fie pe colegiul său – Băileşti.

PNL nu are candidaţi noi

PNL pare rămas în urmă cu stabilirea candidaţilor. În afară de actualii parlamentari de Dolj şi de Cosmin Enea, nimic nu anunţă că partidul lui Mişu Voicu şi-a ales candidaţii pentru locurile care revin PNL la Dolj. Marian Bădîrci



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.