Agenţia Domeniilor Statului ar putea fi un jucător pe piaţa funciară din...

Agenţia Domeniilor Statului ar putea fi un jucător pe piaţa funciară din România din 2014

1.096
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Agenţia Domeniilor Statului (ADS) ar putea fi, din 2014, un jucător pe piaţa funciară din România, urmând să dea avize persoanelor fizice străine care vor să cumpere teren pe piaţa locală pe baza condiţiilor impuse de statul român, scrie Agerpres.
Declaraţia a fost făcută de Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă.
„Unele state membre au impus o limită de suprafaţă, atunci când vine vorba de cumpărarea terenurilor, iar altele au condiţionat acest lucru de existenţa experienţei în domeniul agricol la trei sau cinci ani. După acest model vom lua şi noi anumite măsuri pentru a limita şi a oferi competitivitate fermierilor români, în raport cu ceilalţi agricultori de pe piaţa UE, care vor veni cu un capital mult mai mare pe piaţa românească. Trebuie să creăm un mediu propice pentru ca investitorii să vină în România, condiţia este ca taxele şi impozitele să fie plătite în ţară, iar profitul să nu fie externalizat”, a declarat ministrul, citat de Agerpres.
Potrivit statisticilor, străinii deţineau la sfârşitul anului 2011, 8.5% din suprafaţa arabilă a României, adică peste 700.000 de hectare.



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     16-10-2012
    Mesaje
    4

    Un alt joc politic… cu instutile statului

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.