Colocvii de artă plastică universală

Colocvii de artă plastică universală

306
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, secţia audio-video, vă invită miercuri, 17 octombrie, ora 18:00, să participaţi la începerea unei noi sesiuni a Colocviilor de artă plastică universală, realizate de artist plastic dr. Cristina Oprea.

Tema întâlnirii va fi Arta 1900 ( Art Nouveau ) : pictura

“Deşi curentul Art Nouveau a avut un declin rapid, importanţa sa în artele aplicate şi arhitectură este covârşitoare. Acest curent nu aparţine nici sec.XIX nici sec.XX, ci este un fenomen independent, de tranzit, un stil separat cu rădăcini în sec.XIX în privinţa teoriei artei şi istoriei stilului dar al cărui scop deplin era să se debaraseze de moştenirea stilistică şi să creeze ceva cu totul nou. Astfel putem spune că stilul Art Nouveau are toate drepturile la un loc aparte în istoria artei, dar mai cu seamă în istoria stilurilor şi a artei aplicate.”

(S.Tschudi Madsen-Art Nouveau – Editura Meridiane-Bucuresti,1977)

 

Participanţii la întâlnire vor avea prilejul să cunoască şi să răsfoiască  cărţile şi albumele, dedicate acestui curent, aflate în colecţiile bibliotecii .



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.