18 OCTOMBRIE – „Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane”

18 OCTOMBRIE – „Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane”

1.231
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mişcare internaţională împotriva traficului de persoane

Centrul Regional Craiova împreună cu partenerii instituţionali, B.C.C.O. Craiova, I.P.J. Dolj, I.J.J. Dolj, G.J.M. Craiova, I.G.I. – S.I. Dolj, I.S.J. Dolj, D.G.A.S.P.C Dolj, D.S.P. Dolj, A.J.O.F.M. Dolj, precum şi cu ONG locale – World Vision Dolj organizează în data de 18 Octombrie, ora 17,00, în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova o acţiune publică de marcare a Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane.
Centrul Regional Craiova din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane vă adresează rugămintea de a vă alătura mişcării internaţionale împotriva traficului de persoane pentru marcarea Zilei Europene de Lupta împotriva Traficului de Persoane, ce se celebrează în fiecare an, în data de 18 Octombrie, în mai multe locaţii, la nivel internaţional.
Acţiunea este parte a mişcării internaţionale de luptă împotriva traficului de persoane, iniţiată de Centrul Raţiu pentru Democraţie, prin programul “Nu e de vânzare – Alege pentru binele tău” şi susţinută de Raţiu Family Charitable Foundation. Această mişcare internaţională presupune o acţiune coordonată în spaţiul public a mai multor grupuri şi urmăreşte o schimbare socială prin creşterea solidarităţii la nivelul comunităţii ca formă de luptă împotriva traficului de persoane.
Din anul 2008, Centrul Raţiu pentru Democraţie (România) mobilizează membrii comunităţii în organizarea de acţiuni în spaţiul public cu ocazia Zilei Europene de Lupta Împotriva Traficului de Persoane. Punctul de pornire a fost Turda, acţiunea s-a extins ulterior la nivelul judeţului Cluj. Următorul pas a fost extinderea participării la nivelul comunităţii internaţionale în 2010 (8 locaţii din toată lumea).
În anul 2011, 1500 de persoane din 3 tări, 13 locaţii au protestat paşnic împotriva traficului de persoane prin intermediul unei acţiuni publice sub coordonarea Centrului Ratiu pentru Democratie.
Acţiunea se bucură de sustinerea Agentiei Nationale împotriva Traficului de Persoane, care va fi implicată în derularea unor activităţi, atât la nivelul municipiului Bucureşti, cât şi în alte localităţi din ţară.
Desfăşurata sub sloganul „Ia-ţi 4 minute să începi lupta împotriva traficului de persoane”, acţiunea din acest an va fi organizată în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova, ora 17,00, conform următorului scenariu: organizatorii vor purta haine albe şi, în timpul celor 4 minute, vor afişa pancarte cu drepturi ale omului încălcate prin traficul de persoane, în timp ce participanţii la acţiune, în haine negre, vor afişa drepturi şi alegeri garantate fiecarei fiinţe umane.
Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane este un exerciţiu de creştere a gradului de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor acestui fenomen.
Acţiuni similare se vor desfăşura în mai multe locaţii, la nivel internaţional.

Informaţii de background:

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.
Acest demers a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni şi combate traficul de fiinţe umane.
Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.
Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact: Coordonator Centrul Regional Craiova Ivănuş Daniela, telefon: 0251/594033, e-mail anitp.craiova@mai.gov.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.