Tot mai mulţi doljeni sunt afectaţi de viroze respiratorii

Tot mai mulţi doljeni sunt afectaţi de viroze respiratorii

646
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Peste o mie de doljeni s-au îmbolnăvit de viroze respiratorii în ultima săptămână. Potrivit unui raport al DSP Dolj, în ultima perioadă, în judeţul nostru,s-au înregistrat 1145 cazuri de IACRS şi 325 cazuri de pneumopatii acute. Din fericire, niciun doljean nu s-a îmbolnăvit de gripă.

Potrivit DSP, numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în această săptămână-1470, este mai mare decât cel de săptămâna trecută-1032,dar mai mic decât cel înregistrat în aceiaşi perioadă a anului trecut – 1792.

Pentru a evita infecţiile căilor respiratorii, medicii recomandă o alimentaţie bogată în fructe şi legume,  evitarea expunerii la frig şi purtarea de îmbrăcaminte si încalţăminte adecvată temperaturii din mediul ambiant,

evitarea surmenajului fizic si intelectual, odihnă nocturnă suficienta,

evitarea fumatului, consumului de alcool si exceselor de produse cofeinizate, dar şi respectarea regulilor minime de igienă.

Vaccinarea antigripală va începe spre sfârşitul acestei luni. În acest sens, Ministerul Sănătăţii, va aloca pentru campania gratuita de vaccinare, un milion doze de vaccin.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.